NCRV

Villa Felderhof

Rita Verdonk en Jan Smit te gast

Woensdag 6 januari 2010

20.30 uur, Nederland 1

Rita Verdonk: âVroeger wilde ik non wordenâ

In NCRVâs Villa Felderhof aan de Côte 'd'Azur logeert een verrassende combinatie van bekende Nederlanders bij Rik Felderhof. De twee gasten die vandaag aantreden zijn gewend in de belangstelling te staan: Tweede Kamerlid en politica Rita Verdonk en zanger/presentator Jan Smit.

Jan Smit wil graag eens de andere kant van Rita Verdonk zien, en op zijn speciaal verzoek ontmoeten zij elkaar in St. Tropez. Rita geeft nog eens haar visie op de Nederlandse politiek, en onthult wat voor haar de negatieve effecten zijn om een bekende Nederlander te zijn.

Aan Rik Felderhof vertelt Jan welke ambities hij nog meer heeft naast zingen.

We zien Jan en Rita samen salade maken, varen, voetballen en zwemmen en dat Rik Felderhof door Jan Smit bij de neus genomen wordt. Tijdens het afscheidsdiner zingt Jan aan de piano een speciaal voor Rita gemaakt lied.

Enkele uitspraken van Rita Verdonk: Vroeger wilde ik non worden; Hét woord voor de komende jaren is handhaven. En: Ik heb niets tegen buitenlanders.

Uitspraken van Jan Smit: De publiciteit rond Yolanthe en mij vond ik belachelijk; Als ik nu opnieuw zou beginnen zou ik schoolmeester willen zijn; Ik ben de mensen dankbaar dat ik voor ze mag zingen.