NCRV

Achter de voordeur

Wist u dat uw buurvrouw doodsbang is haar kind te verliezen?

Woensdag 6 januari 2010
19.55 uur, Nederland 2

In deze aflevering van NCRVâs Achter de voordeur neemt het programma een kijkje in een straat in Oegstgeest en in een straat in Delft. Hoe goed kennen de buren elkaar? Kennen ze het verhaal achter de voordeur?

Carin de Vogel (36) woont met haar man en drie kinderen in Oegstgeest. Carin was verzekeringsagent en vond haar carrière erg belangrijk. Na de geboorte van haar tweede kindje Lukas, verandert haar leven drastisch. Lukas (3) heeft ernstige hartafwijkingen en Carin stopt noodgedwongen met werken om voor haar zoontje te zorgen. Carin is door de zorg aan huis gebonden. Haar hobby, het bakken van taarten, loopt hierdoor behoorlijk uit de hand. Carin geniet van haar gezin en hobby, maar leeft met de wetenschap dat elke dag Lukasâ laatste kan zijn. Buurtgenoot Wil Bosch neemt onverwacht een kijkje in Carinâs leven.

In Delft brengt Achter de voordeur een bezoek aan Fred Breebaart (62). Hij is schilder en maakt naïeve schilderijen, een vrolijke schilderkunst. In zijn kleine huisje heeft Fred zijn atelier. Door het raam kunnen de buren hem zien âpriegelenâ. Fred is een hartelijke, enthousiaste man. Zijn zonnige wereldbeeld is in zijn schilderijen terug te zien. Maar achter zijn glimlach schuilt een groot verdriet. Zouden de buren dit vermoeden? Achter de voordeur vond straatgenoot Job Kneppers die Fred beter wilde leren kennen.

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in september 2008.