Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 6 januari 2010

Afvalinzameling aangepast door aanhoudende gladheid

Door aanhoudende sneeuw- en ijsoverlast heeft gemeente Alkmaar besloten om de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (gft) en papier tijdelijk stop te zetten. De huidige weersomstandigheden en gladde wegen zorgen voor ernstige vertraging van de inzameling. Om veilig voor burger en medewerker te kunnen inzamelen, kost het meer tijd. Uitwijken naar de avond is geen optie omdat de medewerkers dan ingezet worden bij de gladheidsbestrijding.

De verwachte effecten zijn gering. De ervaring leert dat het aanbod van gft afval in deze periode gering is. Gezien de temperaturen worden er ook geen klachten verwacht over stankoverlast. Voor de inzameling van papier kunnen mensen tijdens de stop van afvalinzameling terecht bij de milieustraten.

Aanpassingen van inzameling

De aanpassingen van afvalinzameling op een rij:


- De inzameling van restafval (grijze container) gaat ongewijzigd door


- Woensdag 6 januari wordt gft niet ingezameld in de wijken 9 en 10. Dit zijn de wijken Daalmeer-ZuidOost en Koedijk/De Weijdt.


- Donderdag 7 januari wordt gft niet ingezameld in de wijken 13, 14 en 21. Dit zijn de wijken Emma- en Landstratenkwartier, Boekelermeer en Omval en Vroonermeer-Zuid.


- Donderdag 7 januari wordt geen papier ingezameld in wijk 20. Dit zijn Oranjepark, Cranenbroek en De Hoef.


- Vrijdag 8 januari wordt geen gft ingezameld in de wijken 17 en 18. Dit zijn de wijken Burgemeester- en Nassaukwartier en De Hoef.

Op zondagavond 10 januari wordt de situatie voor maandag bekeken. Voor actuele informatie over aangepaste gladheidsbestrijding en afvalinzameling kunt u terecht op onze website, www.alkmaar.nl.