Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 6 januari 2010

Doe mee aan de warming up voor de Olympische Winterspelen en brei een deel van de grote warme welkomstsjaal!

Haarlem is dit jaar gaststad voor de huldiging van de deelnemers aan de Olympische Winterspelen in Vancouver. De organisatie van deze huldiging is in handen van NOC*NSF met als doel 'respect voor alle deelnemers met of zonder medaille'!

Het bureau Kumpany organiseert in opdracht van hen deze feestelijke ontvangst op de Grote Markt onder de noemer 'Welkom Thuis!' in samenwerking met de gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland. De NOS zendt deze huldiging live uit.

Als warming up richting deze huldiging worden allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, daarnaast is het de bedoeling om met zoveel mogelijk enthousiaste breiers en breisters een superlange, warme, winterse welkomstsjaal te breien. Deze sjaal wordt bij de inhuldiging over het podium op de Grote Markt gedrapeerd en langs de route gehangen die de Olympische sporters door Haarlem lopen.

Graag doen wij een oproep aan alle breifanaten om de breinaalden uit het vet te halen en aan de slag te gaan met wol of katoen in de volgende kleuren: oranje, bruin, blauw, rood, zwart, groen en geel. Patchwork en figuurtjes mogen ook.

De afmeting van de lappen is: 50 x 50 cm of 50 x 100 cm.

De lappen kunnen worden ingeleverd bij City Marketing Haarlem aan het Verwulft 11 in Haarlem. Iedere week wordt de lengte van de sjaal doorgegeven via de Stadskrant en andere media.