Ingezonden persbericht


Persbericht onder embargo tot woensdag 6 januari 2010 om 19u45!!!

Vendis Capital stapt in kapitaal van ZEB ter ondersteuning van groeiplan

Merchtem, 7 januari 2010 - De dynamische en snelgroeiende winkelketen ZEB is een partnership aangegaan met de investeringsmaatschappij Vendis Capital. Vendis Capital investeert EUR 7,6 miljoen in ZEB. Een belangrijk deel van de transactie bestaat uit nieuwe middelen die door de groep zullen aangewend worden om toekomstige expansie - hetzij organisch hetzij via overnames - te financieren.
De investering van Vendis Capital is een belangrijke stap voor ZEB, die dit jaar voor de derde keer op rij verkozen werd tot beste winkelketen van België in de categorie damesmode. ZEB is een fashion retailer met een jong assortiment van merkenkledij voor dames, heren en kinderen. Het bedrijf breidde de laatste jaren fors uit van 7 winkels begin 2007 tot 21 winkels vandaag. Voor 2010 staan 8 nieuwe winkels op stapel. ZEB realiseerde het voorbije boekjaar een omzet van EUR 26 miljoen en stelt momenteel 142 mensen te werk.
Voor Vendis Capital, dat in oktober werd opgericht door het voormalige management team van Mitiska, is dit de eerste investering. Het fonds werd opgericht met een kapitaal van EUR 55 miljoen, en plant haar kapitaalsbasis in een tweede ronde uit te breiden tot EUR 100 miljoen. Zij zal hiervoor begin 2010 bijkomende privé- en institutionele investeerders aantrekken. "ZEB is een goed voorbeeld van het type investering dat we met Vendis Capital willen doen," licht Willem Van Aelten van Vendis Capital toe, "namelijk in partnership met een sterke ondernemer en een goed team, het groeiplan van een performant retailconcept ondersteunen." "Vendis Capital is voor ons de perfecte partner." voegt Luc Van Mol, oprichter en CEO van ZEB, hieraan toe. "Met behoud van onze eigen identiteit kunnen we een boost geven aan ons groeiplan, gesteund door een investeerder met kennis van zaken in de consumentensector." Over ZEB:
ZEB is een hip en trendy multi-merken retail concept. De groep telt momenteel 21 winkels, allen gevestigd op typisch perifere liggingen. Met meer dan 30 merken onder één dak, vindt de klant er een gevarieerd en eerlijk geprijsd kledingassortiment. De ZEB winkels hebben een eigentijdse en unieke loftstijl waar het aangenaam vertoeven is. Met een service-gerichte aanpak staat de klant er absoluut centraal. Over Vendis Capital:
Vendis Capital is een private equity fonds dat zich richt op groeikapitaal en buyout opportuniteiten met een exclusieve focus op non-food retail en consumer brands in Europa. Het fonds beoogt investeringen tussen EUR 5 en 15 miljoen en wil partnerships aangaan met sterke ondernemers en managers om de ontwikkeling van hun bedrijven te ondersteunen.