Ingezonden persbericht


Actiegroep Tunnelvariant!
Mauritsstraat 1
9724 BH Groningen
www.tunnelvariant.nl

Persbericht.

Groningen, 6 januari 2010.

EURLINGS WEIGERT HANDTEKENINGEN PETITIE VOOR ONDERTUNNELING ZUIDELIJKE RINGWEG GRONINGEN IN ONTVANGST TE NEMEN.

De Actiegroep Tunnelvariant! te Groningen is zeer teleurgesteld en boos op Minister Eurlings omdat hij onder geen beding de ruim 1000 handtekeningen onder de petitie voor de ondertunneling van de Zuidelijke Ringweg Groningen in ontvangst wil nemen. De directeur Wegen en Verkeer van RWS Noord heeft namens de minister laten weten dat de minister niet geïnteresseerd is, zo blijkt uit een naar de Actiegroep gezonden email. Veel omwonenden, betrokkenen en mensen die het beste met de stad voor hebben tekenden de afgelopen maanden de petitie. De weigering van Eurlings wordt ervaren als een botte en weinig democratische houding. Het lijkt er op dat hij slechts vanuit zijn ooghoeken de ontwikkelingen in Groningen volgt en geen open oor heeft voor de mening en opvattingen van grote delen van de bevolking in de stad.

Aangezien sommige lokale politici te weinig visie, gezag en vermogen hebben om ondertunneling te realiseren en zich af laten schepen met slechts E 624 miljoen dreigt er door de jarenlang durende werkzaamheden aan de ringweg in en om de stad een enorme verkeerschaos te ontstaan. Ook worden we opgezadeld met een volstrekt achterhaalde variant, zoals een deels verdiepte ligging en verder toch een weg op palen. Dit is geen duurzame oplossing.

De nadelen die deze variant met zich meebrengt, de verslechtering van de luchtkwaliteit, lawaaioverlast en de barrièrewerking tussen de stadwijken zullen niet worden opgeheven. De ringweg zal, naar het zich laat aanzien, 8 rijstroken krijgen met daarnaast parallelwegen voor het stadsverkeer. De samenhang tussen de wijken zal door de breedte van de weg een utopie blijken. In een voorlichtingsfolder van de Stuurgroep Zuidelijke Ringweg staat dat zij voor één rijbaan 3,5 meter rekenen.

Met acht rijbanen en twee parallelwegen wordt de ringweg een onneembare barrière, net zo ontoegankelijk als minister Eurlings, die weigert de petitie aan te nemen.

Boor de Zuidelijk Ringweg Groningen de grond in! De enige duurzame variant!

Einde bericht.