Ingezonden persbericht


Mime-Version: 1.0

Message-Id:

PERSBERICHT

SLAPEN BIJ DE MENSEN THUIS
MALEISIË PRESENTEERT HET ÉCHTE AZIE

Amsterdam, januari 2010 - Divers, charmant en ongekend gastvrij. Redenen genoeg voor Lonely Planet om Maleisië uit te roepen tot één van de must visit bestemmingen van dit jaar. Want of je nu graag op het strand ligt, een jungle trekking doet of liever een moderne stad bezoekt - hier kan het allemaal. En dan hebben we het nog niet eens over de mensen, die iedereen van harte welkom heten in hun land én in hun huis. In Maleisië bestaat namelijk de mogelijkheid bij de mensen thuis te overnachten. Een onvergetelijke manier om kennis te maken met de cultuur, het dagelijks leven in de kampung en de prachtige omgeving. Kan je niet wachten? Ga dan naar de stand van Tourism Malaysia op de Vakantiebeurs, doe mee aan de prijsvraag en win twee tickets naar Kuala Lumpur!

Toegankelijk
Maleisië is misschien wel het meest toegankelijke land van zuidoost Azië. De infrastructuur is uitstekend, de mogelijkheden zijn eindeloos en de mensen zijn gastvrij. Meet the locals is dan ook het thema van Tourism Malaysia op de Vakantiebeurs. Want niet alleen het land is divers, de bewoners zijn dat ook. Terwijl een deel van de bevolking gehoor geeft aan de oproep van de Imam, worden om de hoek voor een Hindoetempel bloemenkransen verkocht en ruik je even verderop de wierookgeur van een Boeddhistische klooster. Die afwisseling zie je overal terug. Zowel in het brede aanbod aan heerlijke gerechten, van Indische curry's tot Maleisische rijstschotels, als in het reisaanbod. Hier kun je moeiteloos je ideale vakantie samenstellen: een paar dagen in het hectische leven van Kuala Lumpur, duiken op bountyeiland Langkawi en dan de jungle van Borneo verkennen. Wat jij wilt!

Thuis
Fruit plukken in de boomgaard, het vee voeren en spelen met de kinderen die net thuiskomen van school. Wie een homestay boekt, kiest voor een bijzondere vakantie-ervaring. Er zijn zo'n 1.200 families die hun huis en hun kampung openstellen en je met open armen ontvangen. Misschien val je met je neus in de boter en maak je een traditionele bruiloft, religieuze ceremonie of offerfeest mee. Hoe het ook zij: voor je het weet ben je onderdeel van het dagelijks leven, word je begroet door het dorpshoofd en ken je de geheime ingrediënten van een paar typisch locale gerechten. Tel daar het ontspannen tempo van de dag en de rust van de natuurlijke omgeving bij op en je hebt een topvakantie. Alle kampungs die meedoen aan het homestay programma zijn zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan de hoge eisen van het Ministerie van Toerisme.

Twee in één
Wie naar Maleisië reist krijgt eigenlijk twee landen in één: het schiereiland met het moderne Kuala Lumpur en bounty-eilandjes Penang en Lankawi aan de ene kant en het tropisch regenwoud van Maleisisch Borneo met orang-oetangs en inheemse stammen aan de andere kant. Samen een multiculturele bestemming vol verschillende volken, religies, landschappen en vakantiemogelijkheden. Maleisië is één van de veiligste landen van zuidoost Azië, met een ongekend gastvrije en vriendelijke bevolking. Van shoppen in moderne shopping malls tot avontuurlijke jungle trekkings en van rifduiken tot culinair genieten - voor elke reiziger is er een passend aanbod. Zie voor meer informatie www.tourism.gov.my.