Gemeente Wijdemeren



1e reclamecontract afgesloten


1e reclamecontract afgesloten

Gemeente Wijdemeren heeft op 6 januari een contract met Brouwer & Partners afgesloten voor reclame-uitingen op 2m²-formaat.

vnlnr: wethouder G.H. Abrahamse en dhr. A.L.J. Ermers, directeur van media-exploitant Brouwer & Partners. Dit levert over een periode van 9 jaar ruim 70.000,- op. Onder het contract vallen de posters in de bushokjes (abris) en europanelen. Op dit moment zijn in de gemeente Wijdemeren al 19 abris voorzien van reclame. Met het afsluiten van het contract breidt dit aantal uit tot 23 stuks. Op drie locaties in de gemeente komen dubbelzijdige europanelen te staan. Voor deze panelen zoekt men nog naar geschikte locaties.

Over het contract
Buitenreclame is in het dekkingsplan voor de begroting 2009-2011 als inkomstenbron opgenomen. De opbrengsten uit buitenreclame moeten meer structurele inkomsten opleveren. De gemeente Wijdemeren sluit nu een contract af met Brouwer & Partners voor de exploitatie van reclame op
2m²-formaat. Het contract wordt afgesloten voor een periode van 9 jaar, van 2010 tot 2019. Naast het exploiteren van deze reclamevorm, is in het contract tevens opgenomen dat Brouwer&Partners een viertal verouderde abris in Kortenhoef vervangt en alle abris onderhoudt.

Andere reclamevormen
Het contract voor reclame-uitingen op 2m²-formaat is het eerste contract dat wordt afgesloten. Komend jaar zal de gemeente ook contracten afsluiten voor aankondigingsborden, lichtmastreclame en reclamevitrines. Dit levert naast inkomsten voor de gemeentekas ook meer promotionele mogelijkheden voor ondernemers op.

(07-01-2010)