Back-up online bespaart wel degelijk tijd, geld en veel moeite

07/01/2010 08:59

Online Backup Server

Back-ups maken is nodig, maar het schiet er vaak bij in. De Online Back-up dienst van Online Backup Server kan hierin verandering brengen: je stelt het één keer in, en de back-ups worden automatisch gemaakt. Alle gegevens worden veilig, buitenshuis opgeslagen. Het enige wat je nodig hebt is een snelle internetverbinding en ingekochte data op een server bij Online Backup Server.

Hoe werkt het?

Online Backup Server werkt met een klein programma, dat op de computer wordt geïnstalleerd. Je stelt zelf in welke mappen en bestanden worden gekopieerd. Daarna werkt het volautomatisch, op de achtergrond. Een bestand dat per ongeluk is weggegooid is snel terug te vinden via de hersteloptie. Als de computer kapot gaat kun je via een andere computer je bestanden ophalen via de back-up tool. Belangrijk is om de login gegevens van je account goed te bewaren en ook de encryptie-sleutel niet te vergeten of 'zomaar in te toetsen'. Dit laatste is zeer belangrijk, want zodra je de encryptie-sleutel kwijt bent kun je zelf ook niet meer bij je bestanden.

Vanaf november 2009 is onze Linux en Mac cliënt ook beschikbaar. Mac OS en Linux gebruikers kunnen nu ook heel veilig, simpel en snel de bestanden meenemen in een online back-up dienst van Online Backup Server.

Veiligheid

Alle bestanden worden versleuteld (128 bits of 256 bits naar keuze), voordat ze via internet worden verzonden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zware encryptie. Nadat je eigen back-up op onze systemen staat, maakt Online Backup Server hier ook back-ups van. Zo is er bij uitval aan onze zijde, altijd nog data beschikbaar en is er niets verloren.

Thuis of online back-uppen?

Het verschil tussen een online back-up dienst en een back-up programma thuis is niet zo groot. Als je zelf back-ups maakt op een externe harddisk werkt ook alles automatisch. Ook dit hoef je maar één keer in stellen, en het terugvinden van bestanden is eenvoudig. Het voordeel van een online back-up is dat de back-up buitenshuis wordt bewaard en je bij brand, crashes of diefstal je alles veilig extern hebt staan. Bij brand, waterschade of wat voor probleem dan ook, is je eigen privé (of zakelijke) hardeschijf (met back-up) beschadigd.

Kosten

Online Backup Server brengt abonnementskosten in rekening en kun je onbeperkt al je pc's / laptops meenemen in de back-up. Via je eigen username en password met bijbehorende zelfgekozen encryptie sleutel kun je snel en gemakkelijk bij je eigen data.

Resellers

Online Backup Server is tevens op zoek naar ICT bedrijven die onze back-up dienst willen verkopen. Koop de datablokken goedkoop in en verdien met onze dienst. Ga naar onze website, www.onlinebackupserver.nl en meld je aan.

Online Backup Server.nl - www.onlinebackupserver.nl

Voor een vast bedrag per maand koop je de GB's (gigabytes) in en kun je hier optimaal gebruik van maken zonder datalimiet. Tevens ontvang je een leuke korting als welkomstcadeau.





http://www.onlinebackupserver.nl