Staatsloterij

Hoofdprijs en Jackpot Oudejaarstrekking vallen op heel lot

Den Haag, 1 januari 2010 Tijdens de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij op 31 december 2009 is de Hoofdprijs van 27,5 miljoen gevallen op een heel lot. De gelukkige winnaar heeft het lot gekocht bij een verkooppunt in de provincie Zeeland. Ook de Jackpot van 10,6 miljoen is gevallen op een heel lot. Dit Oudejaarslot werd gekocht bij een verkooppunt in de provincie Noord-Brabant. Naast de Hoofdprijs en de Jackpot viel ook de prijs van 1 miljoen op een heel dat verkocht is bij een verkooppunt in Den Haag.

De bekendmaking van de Oudejaarstrekking vond plaats tijdens het Staatsloterij Oud & Nieuw feest op het Museumplein in Amsterdam. Ruim 40.000 mensen hebben samen met o.a. Tooske Ragas, Beau van Erven Dorens en Marco Borsato het nieuwe jaar feestelijk ingeluid.

In het jaar 2009 is de Jackpot zeven keer gevallen. In februari werd er een Jackpot van 6,6 miljoen uitgekeerd. In augustus, september en oktober viel de Jackpot op een 1/5e lot en was er elke maand een gelukkige winnaar van 5,5 miljoen. In november viel de Jackpot van 27,5 miljoen, de hoogste ooit in de Nederlandse loterijgeschiedenis. Op 10 december viel de Jackpot van 10,7 miljoen in de provincie Zeeland.

Voor de trekking van 10 januari 2010 staat de Jackpot op 7,5 miljoen belastingvrij.