Senternovem


01-01-2010 | SenterNovem per 1 januari 2010 onderdeel van Agentschap NL

Vanaf 1 januari 2010 gaan de drie EZ-agentschappen EVD, Octrooicentrum Nederland en SenterNovem verder onder de naam Agentschap NL. Tot half januari blijven alle partijen bereikbaar via de huidige websites, mailadressen en telefoonnummers. Meer informatie over deze wijzigingen leest u begin januari op deze website.

Klantgericht
Agentschap NL stelt ondernemers in staat datgene te doen waar ze goed in zijn: ondernemen. De organisatie biedt klanten één loket waar ze terecht kunnen met al hun vragen, betere dienstverlening, minder regels en meer duidelijkheid.

Vijf divisies
De verschillende expertises van Agentschap NL worden ondergebracht in vijf divisies:

* NL Energie en Klimaat

* NL EVD Internationaal

* NL Innovatie

* NL Milieu en Leefomgeving

* NL Octrooicentrum

Vragen van bedrijven, kennisinstellingen en overheden sneller en beter beantwoorden. Dat is het doel van Agentschap NL. In de nieuwe organisatie wordt alle kennis op het gebied van duurzaamheid, innovatie, samenwerking en internationaal ondernemen gebundeld. Agentschap NL biedt klanten één loket waar ze terecht kunnen voor informatie, advies, financiering en netwerken. Bovendien kunnen de bedrijfsprocessen van de afzonderlijke agentschappen beter op elkaar worden afgestemd.

Zelfde locaties
Elk onderdeel van Agentschap NL blijft vooralsnog gevestigd op de huidige locatie. SenterNovem blijft gevestigd in Den Haag, Sittard, Utrecht en Zwolle. De EVD blijft gevestigd in Den Haag en OCNL in Rijswijk.

Directieteam
Het directieteam (DT) van Agentschap NL bestaat uit de directeuren van de vijf divisies en de directeur Bedrijfsvoering, onder voorzitterschap van de Algemeen Directeur.

* Ab van Ravestein (algemeen directeur en voorzitter DT)
* Willem Zwalve (plv. algemeen directeur en Directeur NL Innovatie)
* Rob Boerée (Directeur NL Energie en Klimaat)
* Peter Spijkerman (Directeur NL Milieu en Leefomgeving)
* Marije Hulshof (m.i.v. 1 januari 2010 Directeur NL EVD Internationaal)

* Guus Broesterhuizen (Directeur NL Octrooicentrum)
* Peter Mulder (Directeur Bedrijfsvoering)

Meer informatie:
www.senternovem.nl
www.evd.nl
www.octrooicentrum.nl

Wijzigingsdatum | 07-01-2010