Gemeente Hilversum

Gemeente lanceert site Hilversum4Talent

publicatiedatum: woensdag 6 januari 2010

"Elk bedrijf wil de beste mensen binnenhalen, dat geldt ook voor de gemeente Hilversum en die mensen willen wij bereiken met een mooie flitsende website." Dat zegt wethouder personeel en organisatie Karin Walters over de lancering van de nieuwe site, Hilversum4Talent, waarmee de gemeente in the picture wil komen bij een groter publiek. "De gemeente is een echt bedrijf met de meest uiteenlopende functies, zoals je die ook in het bedrijfsleven tegenkomt. Daarom hebben wij allerlei soorten mensen nodig. Die mensen willen we bereiken met deze internetsite", aldus de wethouder. "Natuurlijk heeft de gemeente al veel talent in huis. Maar daar zitten ook veel oudere mensen tussen die straks met pensioen gaan. We zijn dus continu op zoek naar goede vervangers. De kunst is om nieuw talent van scholen en universiteiten binnen te halen."

Besparen
Hoewel met het bouwen van een website veel geld is gemoeid, bespaart de gemeente met de lancering ervan op andere zaken. Walters: "Wat denk je van wervings- en selectiebureaus? Die zijn pas echt duur. Door eenmalig in zo'n site te investeren, bespaar je enorm op die kosten. Daarnaast hoeven we minder uit te geven aan de advertentiekosten voor dag- en vakbladen". Door de komst van Hilversum4talent kan de gemeente zich veel beter op de doelgroep richten. "Daar komt bij dat iedereen ons nu ook veel beter kan bereiken. Alle functierelevante informatie vind je vanaf nu in één overzicht op die site. En we leggen ook graag de relatie met de dynamische wereld van de media."

Ambitie
De wethouder verwacht niet dat er ineens heel veel nieuwe vacatures komen. "Wij willen externe krachten vervangen door vaste mensen. Tegelijkertijd zoeken veel mensen nu een baan. Twee jaar terug waren ICT-ers en controllers lastig om te krijgen. Nu zie je dat ook zij op zoek zijn naar een baan. Hilversum heeft een mooi aanbod van banen. We zijn een middelgrote gemeente met een centrumfunctie. Door de compacte gemeentestructuur ben je hier als projectleider met de wethouder in gesprek en verdedig je jouw project zélf voor De Raad. Daarom zoeken wij mensen met ambitie en een eigen mening. Mensen die echt iets neer willen zetten. Wil je veel en kun je veel, dan mág je bij ons ook veel."

Op Hilversum4talent vind je ook stageplaatsen of traineeships of als die er niet zijn, de mogelijkheid om jezelf voor stage of traineeship aan te melden. Karin Walters: "Dat biedt mensen de gelegenheid om eens bij de gemeente te komen snuffelen en te ontdekken wat een leuk bedrijf het eigenlijk is."

Meer info op www.hilversum4talent.nl