Politie Haaglanden

Persberichten 7 januari

Haaglanden, 07-01-2010

Onder bedreiging van mes i-Phone beroofd, getuigen gezocht Den Haag Een 46-jarige Hagenaar was woensdag 6 januari slachtoffer van een straatroof. Rond 18.00 uur liep de man het zwembad de Waterthor aan de Thorbeckelaan uit en ging met zijn i-Phone telefoneren. Op dat moment kwam vanuit de Laan van Meerdervoort een scooter met twee personen aanrijden. Deze scooter stopte voor het slachtoffer. De bijrijder stapte af en hield een mes tegen de keel van het slachtoffer en vertelde hem dat hij zijn i-Phone af moest geven. Dit deed de Hagenaar, waarop de daders vervolgens met de buit wegreden in de richting van de Loosduinseweg. Zij reden op een zwarte scooter, waarvan het merk en type onbekend is. De bijrijder had een licht getinte huidskleur, was 16 of 17 jaar, droeg een donkerblauwe integraalhelm, een donkergroene gewatteerde jas en witte gymschoenen. De bestuurder van de scooter had ook een licht getinte huidskleur, was ongeveer 23 jaar, droeg een zwarte jas en een normale zwarte helm. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie over deze straatroof? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Den Haag Naar aanleiding van een M-melding troffen agenten woensdag 6 januari om 16.10 uur een hennepkwekerij aan in een woning in de Stillestraat. De agenten namen 368 planten en de bijhorende apparatuur voor vernietiging in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner(s) van de woning. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Hennepkwekers op heterdaad betrapt
Den Haag De politie hield woensdag 6 januari om 10.35 uur zes mannen aan als verdachten van een hennepkwekerij. Een melder vertelde dat er op dat moment henneptoppen geknipt werden. Toen agenten een kijkje gingen nemen, probeerden de daders te vluchten. In en rondom de woning hield de politie de zes mannen aan. Twee van 19 jaar en anderen van 25, 28, 40 en 44 jaar en allemaal zonder een vaste woon- of verblijfplaats. Agenten namen de geknipte henneptoppen en apparatuur in beslag voor ve