Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Beschonken bestuurder aangehouden

Publicatiedatum: 7-1-2010 10:36:22

BARNEVELD- Een 33-jarige automobilist uit Nijkerk is in de nacht van woensdag op donderdag 7 januari door de politie aangehouden wegens rijden met alcohol. De agenten zagen de man rond half drie rijden over de Jacob Catsstraat. Vanwege een routinecontrole werd de Nijkerker gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Uit onderzoek bleek dat hij met een promillage van 0.99 achter het stuur had gezeten. Dat is meer dan de norm van 0.5. Er is een proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (02349)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lunterenaar aangehouden na mishandeling conducteur
Publicatiedatum: 7-1-2010 10:35:39

EDE- De politie heeft woensdagavond 6 januari een 15-jarige jongen uit Lunteren aangehouden wegens mishandeling van een conducteur op het NS-station Ede-Wageningen.

De agenten kregen rond 19.00 uur de melding dat een conducteur mishandeld zou zijn op het NS-station in Ede. De politie trof ter plaatse de conducteur aan die kort daarvoor klappen zou hebben gehad van de Lunterenaar. De jongen werd in de trein gecontroleerd op zijn vervoersbewijs. Toen bleek dat hij deze niet had wilde hij er vandoor gaan. De conducteur wilde dit voorkomen en probeerde hem vast te pakken waarbij de Lunterenaar hem zou hebben mishandeld. Hierna zag hij toch kans om weg te rennen waarbij hij zijn jas achterliet op het perron. Na kort onderzoek kon de politie hem aanhouden op het politiebureau waar hij door zijn ouders werd overgedragen aan de agenten. De conducteur heeft aangifte gedaan van de mishandeling. De politie heeft een proces-verbaal tegen de jongen opgemaakt. (02306)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man rijbewijs kwijt na snelheid en alcohol

Publicatiedatum: 7-1-2010 10:32:50

SCHERPENZEEL- De politie heeft woensdagavond 6 januari een 19-jarige automobilist uit Overberg aangehouden. De bestuurder bleek na controle met een snelheid van 130 km/u over de Hopeseweg in Scherpenzeel te hebben gereden,in de richting van Renswoude. In Overberg op de Heuvelsesteeg kon de door de agenten worden man aangehouden vanwege de snelheid. Na controle ter plaatse bleek de Overberger ook met te veel alcohol achter het stuur te hebben gezeten.

De politie zag rond 19.30 uur de automobilist met een snelheid van 130 km/u, waar 60 km/u is toegestaan, over de Hopeseweg rijden. In Overberg op de Heuvelsesteeg kon de Overberger worden aangehouden. Na controle op het ademanalyseapparaat bleek hij als beginnende bestuurder met een promillage van 0.39 te hebben gereden. Dat is meer dan de norm van 0.2. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(02305)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053