Politie Groningen

Donderdag 7 januari 2010

Provincie Groningen, 07-01-2010

Veendam: 20 bekeuringen bij verlichtingscontroles
De politie heeft dinsdag- en woensdagochtend 20 bekeuringen uitgeschreven bij verlichtingscontroles. Fietsers werden onder anderen op de Lange Leegte en het Boven Westerdiep gecontroleerd. Juist in winterse weersomstandigheden is het belangrijk goed zichtbaar te zijn. Ook de komende tijd kunnen fietsers in Veendam, en de rest van de provincie, verlichtingscontroles verwachten. Controles worden zowel s ochtends als s avonds georganiseerd. Zie ook:
http://www.valopmetjefiets.nl/

Veendam: alcomobilist aangehouden
Een 36-jarige automobilist uit Veendam is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. De man werd op het Beneden Oosterdiep gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te rijden. Hij is aangehouden een meegenomen naar het bureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1 promille. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bietenwagen gekanteld
Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwolle is woensdagavond met zijn vrachtwagen gekanteld. De man reed met zijn bietenwagen over de Vierverlatenweg in Groningen. Vermoedelijk is de oplegger in de berm terecht gekomen. Na een stuurcorrectie raakte de vrachtwagen een lantaarnpaal en is de oplegger gaan kantelen. De suikerbieten lagen verspreid over de weg. De vrachtwagen met oplegger moest worden afgesleept. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: aanhouding na vernieling
De politie heeft woensdagmiddag een 22-jarige jongeman uit Wildervank aangehouden. De man had aan de Fregatstraat in Veendam de ruiten van een geparkeerde auto vernield. De auto is eigendom van een familielid. Voor de vernieling, was er een woordenwisseling geweest tussen de jongeman en het familielid. De gealarmeerde politie heeft de man aangehouden. Hij kon na verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanhouding na ontdekking hennepkwekerij
Een 50-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is woensdagmiddag door de politie aangehouden. De politie stelde in een bedrijfspand aan de Timpweg te Groningen een onderzoek in en trof, in een afzonderlijk gedeelte van het pand, een hennepkwekerij aan. Een groot gedeelte van de net geoogste hennep lag te drogen. De politie ontmantelde de hennepkwekerij en nam ruim een halve kilo softdrugs in beslag. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.