Provincie Utrecht

Commissaris bezoekt besmette geitenhouderij in Achterberg

7-1-2010 -

Commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, heeft op woensdag 6 januari de geitenhouderij van de familie Van Engelenhoven bezocht. Het bedrijf in Achterberg is besmet met de Q-koorts en daarom zal binnenkort een deel van de geiten worden geruimd. De commissaris bezocht het bedrijf samen met burgemeester van Oostrum van de gemeente Rhenen.

Afbeelding van: Commissaris bezoekt besmette geitenhouderij in Achterberg

Burgemeester van Oostrum van de gemeente Rhenen en commissaris van de Koningin de heer R.C. Robbertsen in gesprek met geitenveehouder Van Engelenhoven (foto: Geeske Stoker)

"Het zijn moeilijke en spannende tijden voor deze geitenhouderij en voor de collega-bedrijven. Ik ben gekomen om het verhaal van deze familie te horen en de mensen een hart onder de riem te steken," aldus commissaris Robbertsen. Hij vindt het goed om te vernemen dat de ruiming op zorgvuldige wijze geschiedt.

Gedeputeerde R.W. Krol (Ruimtelijke Ordening, Stedelijke Vernieuwing en Landelijk Gebied) bezoekt samen met burgemeester Ostendorp een dezer dagen de geitenhouderij van de familie Van Bentum in Bunnik.

In de provincie Utrecht zijn twee bedrijven besmet met Q-koorts. Op de website vindt u meer informatie over de Q-koorts en de verschillende maatregelen die het ministerie van LNV neemt ter bestrijding ervan.

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030 - 258 2249