Siemens

Persbericht

201001.248

Den Haag, donderdag 7 januari 2010

Siemens levert ICT en security voor nieuwe Nuon Magnum centrale

Nuon heeft Siemens Building Technologies de opdracht gegeven voor de realisatie van de ICT- en beveiligingsinfrastructuur voor de nieuw te bouwen Nuon Magnum elektriciteitscentrale aan de Eemshaven. Met dit project is een bedrag van ongeveer 3,5 miljoen euro gemoeid.

De opdracht omvat enerzijds de volledige telecommunicatie infrastructuur met telefoon, UHF radio, audio/video, het office network en het meteo-systeem. Anderzijds omvat het de complete beveiligingsinfrastructuur met alarmerings- en ontruimingsinstallatie, toegangscontrole op basis van SiPort (het Siemens toegangscontrole systeem dat ook op alle andere locaties van Nuon wordt toegepast), de koppeling met het landelijke toegangscontrolenet, alsmede de CCTV installatie en de indringerdetectie.

Bijzonder is dat voor het eerst in ons land, in een commerciële toepassing, gebruik wordt gemaakt van de indringerdetectie en video-analyse oplossing Siveillance SiteIQ van Siemens. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de beveiliging van objecten binnen de vitale infrastructuur. Het gaat daarbij om de weergave, in één oogopslag, van de actuele situatie op grote terreinen. Dit om vroegtijdig inzicht te krijgen in afwijkende en ongewone situaties, wat belangrijk is op locaties voor energieproductie waar veiligheid de grootste prioriteit heeft. SiteIQ zorgt niet alleen voor een vroegtijdige detectie, maar versnelt eveneens de alarmering en opvolging.

De engineering is inmiddels gestart en naar verwachting wordt de eerste fase van de ICT- en beveiligingsinfrastructuur begin 2011 opgeleverd.