Gemeente Zoetermeer

Nieuw Brede School-seizoen

Bijna 13.000 kinderen van basisscholen in Zoetermeer ontvangen binnenkort het Brede School activiteitenboekje voorjaar/zomer 2010. In dit boekje staan tal van activiteiten: van muziek maken, dansen, sporten tot jongleren, alles kan. De activiteiten vinden plaats na schooltijd en zijn bovendien gratis.
Kinderen kunnen zich inschrijven voor Brede School door het inschrijfformulier achterin het activiteitenboekje in te vullen. Inschrijven kan tot uiterlijk 22 januari bij de leerkracht op school.

Brede School Zoetermeer komt tot stand door nauwe samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer, uitvoeringsorganisatie Stichting MOOI, basisscholen en aanbieders van activiteiten. Met elkaar zorgen zij voor een gevarieerd en passend programma voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. De begeleiders van de activiteiten zorgen ervoor dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen.

Brede School Zoetermeer biedt buitenschoolse activiteiten aan kinderen die afgestemd zijn op de interesses en leefwereld van kinderen. Met de activiteiten worden de ontwikkelingskansen van kinderen gestimuleerd, hun wereld wordt verruimd en er wordt een bijdrage geleverd aan de binding tussen de mensen in de wijk. Met de Brede Schoolactiviteiten worden talenten van kinderen ontdekt en ontwikkeld. Bovendien vinden kinderen het erg leuk om mee te doen. Brede Schoolactiviteiten worden in alle wijken van Zoetermeer aangeboden.