Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 07-01-2010

Vrouw slachtoffer van misdrijf (vervolg persbericht)

ZEIST- Op maandag 7 december 2009 is een vrouw slachtoffer geworden van

een ernstig misdrijf. De politie heeft een signalement van een verdachte.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding van een brand in een portiek aan de Laan van Vollenhove. Hulpverleners kwamen ter plaatse en troffen een 23-jarige vrouw uit Zeist ernstig verbrand aan. Het slachtoffer werd met zware verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis waar zij later overleed.

Naar aanleiding van de bevindingen heeft de politie een TGO (Team Grootschalig Opsporing) geformeerd van 25 rechercheurs. Door de forensische en tactische opsporing is een uitgebreid onderzoek uitgevoerd.

Uit dit onderzoek is gebleken dat de verdachte hoogst waarschijnlijk een vrouw is, ongeveer 1.60 groot en donker haar heeft. De verdachte heeft mogelijk brandwonden opgelopen. De politie sluit niet uit dat de verdachte hulp van derden heeft gehad.

Op 26 januari 2010 zal het opsporingprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan deze zaak.

De politie verzoekt getuigen of personen die meer informatie over dit misdrijf hebben contact op te nemen via 0900-8844. Getuigen kunnen ook bellen met Meld Misdaad Anoniem. Dit nummer is 0800-7000.

Belediging

ZEIST De politie heeft woensdagmorgen een 22-jarige inwoner van Zeist aangehouden voor belediging van twee toezichthouders van de gemeente.

De beide toezichthouders bekeurden rond 11.15 uur een auto die op het trottoir van de Arnhemseweg stond geparkeerd. Kort nadat zij de bekeuring achter de ruitenwisser hadden achtergelaten werden zij aangesproken door de bestuurder. Hij was het niet eens met de hoogte van de boete en wenste een waarschuwing. Toen hier geen gevolg aan werd gegeven schold hij de toezichthouders uit en beledigde hij hen.

Hij probeerde nog aan een aanhouding te voorkomen waarna een worsteling ontstond en één van de toezichthouders kwam te vallen. Uiteindelijk gaf de Zeister zich gewonnen en kon hij worden overgedragen aan de assisterende politieagenten. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

ZEIST Op donderdag 7 januari hielden agenten op de Prinses Margrietlaan de bestuurder van een bromfiets aan die zwaar onder invloed van alcohol over de weg reed.

De surveillerende agenten zagen de verdachte rijden en besloten hem te controleren. Uit het onderzoek met de ademtestapparatuur bleek dat de man, een 38-jarige inwoner van Zeist, inderdaad teveel aan Bacchus geofferd had want hij blies 705 ug/l dat ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol betrof.

Het rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal werd zijn deel.