Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 07-01-2010

Autokrakers stelen airbags

NIJEVEEN In de nacht van dinsdag op woensdag hebben autokrakers uit vier geparkeerde autos in Nijeveen de airbags gestolen. De autos (allemaal Opel Astras) stonden geparkeerd in de Veurdele (2x), de Hilde en t Heuivak. De autos werden opengebroken. (2010001085/1092/1118/1385)

Fietser gewond

HOOGEVEEN Een 48 jarige fietser uit Hoogeveen is woensdagmorgen met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man kwam op het fietspad naast de Stephensonstraat in Hoogeveen door de gladheid ten val. (201000163)

Aangehouden op verdenking brandstichting

KLAZIENAVEEN De politie hield woensdagmorgen een 33 jarige man aan op verdenking van het in brand steken van de berging van zijn woning aan de Kleine Beer in Klazienaveen. Na de brandstichting verliet de man te voet de woning en werd even later in de omgeving aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De brandweer had de brand snel onder controle en voorkwam daarmee dat de brand over kon slaan naar de woning. (2010001094)

Verdacht van bedreiging met mes

COEVORDEN Op de Wilhelminasingel in Coevorden hield de politie woensdagavond een 16 jarige jongen uit die plaats aan. De jongen wordt verdacht van het met een mes bedreigen van een 18 jarige jongen uit Almelo. Dit gebeurde kort voor de aanhouding op het station in Coevorden. De precieze aanleiding wordt nog nader onderzocht. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De bedreigde jongen deed aangifte. (2010001298)

Schuurbrand

HOOGEVEEN Door nog onbekende oorzaak brandde woensdagmiddag achter een woning aan de Regulus in Hoogeveen een tuinschuurtje af. De brand werd ontdekt door een zoon van de bewoners die een brandlucht rook. De brandweer bluste de brand. Het schuurtje en de inboedel gingen verloren. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. (2010001302)

Auto over de kop

PESSE Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A-28 ter hoogte van de af- en oprit bij Pesse raakte woensdagmiddag een 48 jarige man uit Utrecht gewond. De man zat alleen in zijn auto en kwam door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig in de berm. De auto sloeg twee keer over de kop en kwam weer op vier wielen tot stilstand in een weiland. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (2010001307)

Met alcohol op achter het stuur

COEVORDEN Op de Europaweg in Coevorden hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 25 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (565 ugl). Nadat hij op het politiebureau had meegewerkt aan de ademanalyse en een verklaring had afgelegd is hij met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur weer in vrijheid gesteld. (2010001325)

Aangehouden op verdenking verduistering

DE PUNT De politie heeft woensdag een 43 jarige inwoner van Paterswolde aangehouden. De man, werknemer van een fotozaak in De Punt, wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking en/of diefstal. De eigenaar van de zaak deed aangifte. Volgens de aangifte heeft de verdachte de afgelopen jaren voor vele tienduizenden euros verduisterd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (2009019110)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.