Politie Gelderland-Midden

Heelsumse (85) opgelicht door babbeltruc

Publicatiedatum: 7-1-2010 11:54:14

HEELSUM - Een 85-jarige inwoonster van Heelsum is woensdagmiddag 6 januari het slachtoffer geworden van de zogenoemde babbeltruc. Twee mannen die zich voordeden als medewerkers van een energiebedrijf wisten er met geld en pinpassen van het slachtoffer vandoor te gaan.

Het slachtoffer, woonachtig in een wijk in de omgeving van de Bennekomseweg, kreeg rond half drie bezoek van twee mannen die zich voordeden als medewerkers van een energiebedrijf. Met een smoes wisten ze het vertrouwen van de vrouw te wekken. Eenmaal binnen leidde een van de twee de vrouw af, waarna de ander kennelijk in de woning op zoek ging naar waardevolle voorwerpen. Pas later bleek de Heelsumse geld en haar pinpassen te missen.

Getuigen gezocht
De politie doet nader onderzoek en roept eventuele getuigen op te reageren. Het zou gaan om twee blanke mannen. De een had een flink postuur en was ongeveer 1.90 m lang, tussen de 40 en 42 jaar oud en had kort donker stijl haar. Hij droeg donkerblauwe of zwarte kleding en was een nette verschijning, aldus het slachtoffer. De ander was een stuk kleiner dan de eerste, ongeveer 1.65 m lang, en had een normaal tot breed postuur. Hij was ongeveer 30 jaar en droeg een donkere jas en een spijkerbroek. De politie is bereikbaar onder nummer 0900-8844. (002315)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---