Twee Lotto-spelers winnen twee ton tijdens tweede kerstdag

07/01/2010 11:49

De Lotto

Een vrouw uit Geertruidenberg en een vrouw uit Hengelo hebben allebei de hoofdprijs van 200.000 euro gewonnen in de Euro Loterij van Lotto. Tijdens de eerste trekking van de Lotto Super Zaterdagtrekking op tweede kerstdag waren de winnende nummers: 377578.

Beide speelsters meldden zich onlangs bij De Lotto om het prijzengeld te innen. "Ik ben ontzettend blij met het prijzengeld! Het komt precies op het goede moment. We konden dit jaar bijvoorbeeld niet op vakantie, maar met dit enorme bedrag kan dat nu wel. We zullen ook wat geld investeren in ons eigen bedrijf en geld schenken aan de kinderen," aldus de gelukkige winnares uit Geertruidenberg.

"Ik kan nog steeds niet helemaal bevatten dat we zoveel geld hebben gewonnen. Ik ben er erg blij mee! Het geld is hartstikke welkom, want ik wilde komend jaar mijn bedrijf gaan uitbreiden. Daarnaast zal ik geld aan mijn kinderen schenken," aldus de gelukkige winnares uit Hengelo.

Lotto Jackpot blijft oplopen

Zaterdag 2 januari is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 15 miljoen euro, op dit moment de hoogste jackpot van Nederland. De hoofdprijs van de Euro Loterij is zaterdag, zoals elke week, weer 200.000 euro.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.