Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht, 07-01-2010

Gewelddadige straatroof

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Marsstraat een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 33-jarige vrouw uit t Goy liep omstreeks 14.15 uur over de Marsstraat in de richting van haar geparkeerde auto. Plotseling werd de vrouw van achteren aangevallen door een man, die onder bedreiging van vermoedelijk een mes geld aan de vrouw vroeg. Al snel kwam ook een tweede dader naar de vrouw en sloeg haar in haar buik. De twee verdachten pakten uit de tas van het slachtoffer haar portemonnee, sloegen haar nog een aantal maal in het gezicht en renden weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht stad, tel. :0900 88 44.

Aanrijding letsel

DE MEERN Op de Meerndijk vond woensdagmiddag een aanrijding tussen twee autos plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 28-jarige bestuurder uit Woerden reed omstreeks 14.45 uur met zijn auto over de Meerndijk. Toen de man ter hoogte van het benzinestation linksaf sloeg werd hij van achteren aangereden door een 28-jarige automobilist uit Woerden. De Woerdenaar had te laat in de gaten dat de auto voor hem stopte. De 28-jarige man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden

VLEUTEN De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat in zijn huis twee geoogste hennepkwekerijen werden aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks

17.10 uur een onderzoek bij een huis aan de Mattenbieslaan ingesteld. In het huis trof de politie in twee vertrekken een geoogste hennepkwekerij aan. Alle apparatuur werd in beslag genomen. De 28-jarige huurder uit Maarssen kwam thuis en werd aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de kwekerij.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op heterdaad vier personen aangehouden omdat zij ingebroken hadden in een auto op de Balijelaan.

Een getuige zag rond 16.45 uur dat vier jongens een ruit van een auto die geparkeerd stond aan de Balijelaan insloegen. Het viertal nam spullen mee uit de auto en renden weg in de richting van de Rijnlaan. Omdat de getuige snel naar 1-1-2 belde konden agenten het viertal, twee jongens van 16 jaar, één van 15 en één van 18 jaar allen afkomstig uit Utrecht, aanhouden. Zij hadden de buit uit de auto nog bij zich. Het viertal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.