Gemeente Brummen


Meer dan tweeduizend ingezamelde kerstbomen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 07-01-2010)

Woensdag 6 januari 2010 vond de jaarlijkse kerstboominzameling plaats in de gemeente Brummen. De actie leverde weer een heleboel kerstbomen op. Dit jaar werd een aantal van 2126 bomen ingeleverd bij de vijf inzamellocaties in Brummen en Eerbeek. Bijna net zoveel als vorig jaar. Toen bedroeg het aantal ingeleverde bomen 2151.

Tussen 12.30 en 16.00 uur hadden particulieren en verenigingen de mogelijkheid hun kerstboom in te leveren, waarvoor men van de gemeente 50 eurocent per boom als beloning kreeg. De jaarlijkse kerstboominzameling is niet voor bedrijven bedoeld, maar juist voor particulieren en het verenigingsleven in de gemeente Brummen. Weer enorm veel kinderen hadden in de afgelopen weken hun vrije tijd besteed om kerstbomen in te zamelen. Een jongen uit Brummen had maarliefst 222 bomen verzameld en verdiende hiermee dus een aardig zakcentje.

Belang van de inzameling
De gemeente Brummen organiseert ieder jaar de kerstboominzameling om zo te voorkomen dat in het begin van het nieuwe jaar kerstbomen langs de kant van de weg komen te liggen. Dit zorgt er namelijk voor dat het straatbeeld er minder fraai op wordt. Een bijkomend aspect is dat de inwoners van de gemeente Brummen geen kosten hoeven te maken voor het verwijderen van hun kerstboom.

Na de inzamelingsactie worden de kerstbomen versnipperd en met ander groenafval aangeboden ter compostering bij Bruins & Kwast in Goor. Daarnaast worden de versnipperde bomen gebruikt om energie op te wekken.