Gemeente Laarbeek


Gezondheidsmarkt Gezonde leefstijl en bewegen

LAARBEEK - Op zaterdag 16 januari 2010 wordt in het Dorpshuis in Lieshout een gezondheidsmarkt gehouden. Jong en oud kan tijdens deze gezondheidsmarkt ideeën opdoen over hoe hij of zij gezond kan blijven. De markt start om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De markt wordt georganiseerd door de Seniorenvereniging KBO en het Wit-Gele Kruis Lieshout/Mariahout. Het gemeentelijke gezondheidsbeleid Samen Gezond in Laarbeek is de aanleiding voor dit initiatief.

Programma
Op deze dag presenteren zich allerlei organisaties en verenigingen met een uitgebreid programma. Van 11.45 tot 12.45 uur is er bovendien een verantwoorde gezonde brunch voor iedereen. Een greep uit de activiteiten: presentatie van diverse dansvormen waaronder Zumba, Biodanza en Countrydansen, optredens, metingen en clinics. Vertegenwoordigd zijn onder andere de Diabetesvereniging, Hartstichting, EHBO, Zorgboog en GGD. U kunt s middags zelf een gezondheidstestje laten doen door Lenny Versteegden (bekend van het televisieprogramma Big Diët).

Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisschool De Fontein en de Mariabasisschool kunnen hun zelf ontworpen gezonde groet inleveren. Degene met het mooiste ontwerp kan een leuke prijs winnen, dus inleveren die kaart!

Aftrap Gezondheidsrace
Tijdens de gezondheidsmarkt wordt het startsein gegeven voor de Laarbeekse Gezondheidsrace. Teams die in de vier kernen gevormd zijn, strijden om de titel Fitste kern van Laarbeek. Doel is om inwoners enthousiast te maken voor een gezonde leefstijl, een gezond eetpatroon en voldoende beweging. De Gezondheidsrace is ook één van de activiteiten die georganiseerd wordt onder de vlag Samen gezond in Laarbeek. Doet u ook mee?

U bent van harte welkom op de gezondheidsmarkt in het Dorpshuis aan de Grotenhof 2 in Lieshout.