Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 07-01-2010

Brand in bouwkeet

NIEUWEGEIN- In de vroege morgen van donderdag 7 januari ging een bouwkeet in vlammen op.

Omstreeks 04.00 uur kregen politie en brandweer de melding van een brand in een bouwkeet aan de Zoutkamperschans. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de keet aanzienlijke brandschade opliep. Het vermoeden bestaat dat de bouwkeet is aangestoken en de politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Lekstroom.

Ruiten vernield

IJSSELSTEIN- Op woensdagavond 6 januari werden enkele ruiten vernield van een tram.

Omstreeks 19.30 uur reed een tram over de Praagsingel. De tram werd eerst bekogeld met sneeuwballen, maar later ook met stenen. Twee ruiten sneuvelden, maar er raakten geen passagiers gewond door rondvliegend glas. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, district Lekstroom.

Ontploffing zwaar vuurwerk; tientallen ruiten sneuvelen

IJSSELSTEIN De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is of zijn geweest voor het afsteken van een vuurwerkbom/explosief in de nieuwjaarsnacht in het centrum van IJsselstein. Door de kracht van de ontploffing sneuvelden tientallen etalageruiten van winkels, ruiten van horecagelegenheden en ruiten van erboven gelegen woningen.

Het incident gebeurde op vrijdag 1 januari omstreeks 02.00 uur op de hoek Voorstraat/IJsselstraat en Kerkstraat. Op het moment van de ontploffing bevonden zich veel mensen op straat. Er zijn al diverse aangiften van benadeelden opgenomen. De politie vraagt getuigen zich te melden op het politiebureau in IJsselstein of via het telefoonnummer 0900-8844. Als u informatie heeft over het incident en over de mogelijke dader(s) maar u wilt anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.