Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 07-01-2010

Grote hennepvondst in bedrijfspand in Tilburg

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag in een bedrijfspand aan de Jules Verneweg een hennepknipperij aangetroffen. De ontdekking volgde na een melding dat rond het adres hennep werd geroken. In het bedrijf werden vijf vrouwen uit Tilburg in de leeftijd van 31 tot en met 61 jaar aangehouden. Ook werd een 37-jarige Tilburger gearresteerd. Hij werd vorig jaar ook al aangehouden in verband met de vondst van een kleine hennepkwekerij op het zelfde adres. Deze verdachte is in verzekering gesteld.

De agenten betraden het pand na een melding dat er in de directe omgeving hennep was geroken. Er werden vijf vrouwen aangetroffen die hennepplanten geknipt hadden. Een van hen verklaarde aan het bureau, dat ze 15 euro per uur zou krijgen voor het knippen. In totaal werd in zakken en tonnen, circa 100 kilo aan hennepplanten en reeds geknipte toppen aangetroffen. De softdrugs hebben een straatwaarde van circa 700.000 euro. Er is een gespecialiseerd bedrijf ter plaatse gekomen om de hennep en het afval op te ruimen. Nadat er gewogen was en er monsters waren genomen is de hennep vernietigd.

Rotterdammer betrapt op rijden onder invloed

TILBURG: Agenten hebben woensdagavond omstreeks 22.45 uur op de Ringbaan West een 46-jarige Rotterdammer betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist werd tijdens een routinecontrole aan de kant gezet. Hij blies 560 ugl. Hij had naar eigen zeggen vier glazen alcohol tijdens een etentje gedronken. Hij was naar eigen zeggen in het verleden al twee keer eerder betrapt op het rijden onder invloed.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-01-2010 12:02 | © Regio Midden en West Brabant |