Gemeente Lansingerland

Lansingerland zet strooizout zorgvuldig in

Naar aanleiding van het landelijke tekort aan strooizout gaat ook de buitendienst van de gemeente Lansingerland deze dagen zorgvuldig om met het beschikbare strooizout.

Op dit moment is er nog voldoende voorraad strooizout aanwezig om de komende dagen de belangrijkste routes begaanbaar te houden.

Vanaf de eerste sneeuwval heeft de buitendienst alles in werking gezet om de wegen begaanbaar te houden en ongelukken te voorkomen. Dit begint âs nachts en gaat overdag door. Het sneeuwschuiven en strooien beperkt zich momenteel tot de hoofdwegen, wijkontsluitende wegen, doorgaande fietsroutes en openbaar vervoerroutes. Deze wegen hebben de eerste prioriteit. Door duidelijke keuzes te maken bij de inzet van sneeuwschuivers en het beschikbare strooizout effectief te gebruiken kunnen we de belangrijkste routes langer begaanbaar houden.

Â

Op overige wegen en straten wordt zand gestrooid om het wegdek stroef te houden.

Â

Het gratis strooizout dat vanuit de gemeentewerven werd verstrekt aan de inwoners van Lansingerland is helaas op. Zodra deze voorraad is aangevuld, laten wij dat via deze site weten.