Gemeente Waterland

06 januari 2010

Wethouder Bouwman voor de klas in Monnickendam

Kinderen krijgen les in duurzaamheid en klimaat

De Milieudienst Waterland organiseert lessen in duurzaamheid en klimaat voor kinderen in groep 7 en 8 van de basisscholen in Waterland. In totaal nemen 8 basisscholen deel aan dit project. De Gemeente Waterland ondersteunt dit project van harte. Als onderdeel van het lespakket verzorgt Wethouder Fred Bouwman op 13 januari 2010 samen met vertegenwoordigers van de Stichting Babungo uit Monnickendam een gastles op de J.F. Kennedyschool.

Het lespakket met als titel "Zonnestroom voor iedereen" is door de Stichting Pico Sol ontwikkeld. Kinderen krijgen een les over zonne-energie, bekijken een film over hoe zonne-energie een samenleving kan veranderen en op welke manier mensen beter gaan samenwerken. De gemeenteraad van Waterland heeft onlangs de Nota Duurzaamheid vastgesteld en een project als dit past uitstekend binnen het gemeentelijk beleid. Wethouder Fred Bouwman verleent dan ook graag zijn medewerking. De Milieudienst Waterland zorgt voor de coördinatie van de gastlessen in de regio Waterland.

Stichting Babungo

De Stichting Babungo uit Monnickendam heeft als doel kleine projecten in Kameroen te initiëren en te ondersteunen. De projecten richten zich op:


* Financieren van onderwijs voor kansarme kinderen uit sloppenwijken
* Financieel en inhoudelijk ondersteunen van Babungo Integrated Health Care

* Verlenen van microkredieten gericht op armoedebestrijding en ondernemerschap

Ook wil de stichting draagvlak creëren voor duurzame energie, is men bezig met fondsenwerving voor zonne-energie en wordt aandacht besteed aan ontwikkelingssamenwerking. Samen met Wethouder Bouwman verzorgen zij daarom graag de gastlessen op de J.F. Kennedyschool.
---