Politie Gelderland-Zuid

Twee vrouwen van tas beroofd

Nijmegen, 07-01-2010 o Woensdagavond deden twee vrouwen aangifte van tasjesroof. Beide berovingen vonden plaats in de wijk Heseveld.

Hoewel de afstand tussen de plaatsen waar de berovingen plaatsvonden niet erg groot is, staat niet vast of het in beide gevallen om de zelfde dader gaat.

Paul Krugerstraat

Even na 18.00 uur werd een 65-jarige Nijmeegse op de Paul Krugerstraat, ter hoogte van de doorgang naar het Pieter Postplein, door een onbekende man omver geduwd. De vrouw kwam hierdoor te vallen. Toen de vrouw op de grond lag werden twee tassen die ze aan haar arm had weggerukt. De dader vluchte met de tassen via het Pieter Postplein in de richting van de Vredeman de Vriesstraat.
Van deze dader is het volgende signalement bekend:
* Een man van ongeveer 1,80 mtr. lang

* Normaal postuur

* Hij droeg een donkere jas met capuchon en witte sportschoenen
* Hij had donkere handschoenen aan.

Vuurdoornstraat

Rond 20.30 uur stapte een 49-jarige Nijmeegse op de Molenweg uit de bus. Zij stak de Molenweg over en liep de Vuurdoornstraat in. Daar hoorde ze plotseling iemand achter haar lopen. Deze persoon pakte haar tas maar de vrouw liet in eerste instantie niet los. Toen de dader zo hard aan haar tas trok dat ze kwam te vallen, moest ze de tas wel los laten. Ook van deze dader is een summier signalement bekend:
* Een man met een licht getinte huidskleur
* Leeftijd ongeveer 18 jaar oud.

* Hij droeg een donkere jas en een lichtblauwe spijkerbroek.
* Hij had witte sportschoenen aan van een hoog model.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van deze berovingen. Hebt u iets gezien dat de politie kan helpen bij het onderzoek, belt u dan met de politie in Nijmegen op telefoonnummer 0900 8844. Anoniem informatie doorgeven kan via de lijn van Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 7000.
(03)

Laatst gewijzigd 07-01-2010 13:04 | © Regio Gelderland-Zuid |