Gemeente Nuenen


Landelijk zouttekort treft ook Nuenen

Door het winterse weer van de afgelopen weken is er een landelijk tekort aan strooizout. Komende zoutleveranties worden bijna geheel bestemd voor rijks- en provinciale wegen. Gemeenten moeten wachten. Omdat het KNMI nog zeker 15 dagen vorst voorspelt, gaat de gemeente voorlopig het strooien beperken tot de hoofdinfrastructuur, fietsroutes en busroutes. Daarmee wil de gemeente met haar zoutvoorraad de belangrijkste routes zolang mogelijk begaanbaar houden. De gemeente probeert op allerlei manieren aan strooizout te komen. Ook andere manieren van gladheidbestrijding worden nu bekeken.

Â

De concentratie van de gladheidbestrijding op de belangrijkste vervoersroutes zoals de hoofdinfrastructuur, fietsroutes, busroutes. Dit betekent dat de gemeente ongeveer de helft van de normale strooiroutes rijdt. Zodra de gemeente extra strooizout heeft ontvangen, worden alle normale strooiroutes weer gestrooid. De gemeente zal dit dan berichten.

Â

De gemeente Nuenen is aan het winterseizoen begonnen met een volle zoutloods. Het verbruik in de afgelopen weken is al meer dan het dubbele van de hoeveelheid in een gemiddelde winter. Lopende bestellingen voor zout worden niet meer geleverd. Leveranciers kunnen geen toezeggingen doen over wanneer zij weer zout kunnen leveren.

Wat kunt u doen?


* Veeg versgevallen sneeuw zo snel mogelijk weg op het trottoir voordat dit wordt vastgelopen.


* Grotere hoeveelheden sneeuw kunnen ook met een schep worden verplaatst.


* Veeg of schep de meeste sneeuw weg naar een plek waar niemand er last van heeft. Niet in goten of voor rioolputten.

Â

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de balie Wonen en Openbare ruimte via telefoonnummer (040) 263 16 99.