Gemeente Almere

Stephan Sanders eerste schrijver AlmereVerhalen

07-01-2010

Stadshart Almere, zicht op Kanteel vanaf weerwaterrichting Schrijver, columnist en radiopresentator Stephan Sanders is de eerste schrijver die deelneemt aan 'De AlmereVerhalen'. De AlmereVerhalen wordt een reeks van literaire uitgaven over de stad Almere. De AlmereVerhalen gaat op 26 februari 2010 officieel van start met de presentatie van Stephan Sanders.

In de Cultuurnota 2009 -2012 `Stad met Verbeelding' lanceerde wethouder Arno Visser (VVD) het idee om iedere drie jaar een bekende Nederlandse auteur te vragen een fictief literair werk te schrijven dat Almere als uitgangspunt heeft. Het kan hierbij gaan om de geschiedenis van de stad, om de positie als `new town' of Almere als plaats van handeling.

Stephan Sanders komt een half jaar in Almere wonen. De schrijver neemt eind februari zijn intrek in een appartement (het Schrijvershuis) in het Stadshart van Almere en blijft daar tot 1 september. Tijdens zijn verblijf in Almere zal hij ook deelnemen aan diverse culturele festiviteiten zoals de cultuurnacht en de activiteiten die rondom de opening van de bibliotheek worden georganiseerd.

De AlmereVerhalen wordt ondersteund door De Culturele Onderneming, Bibliotheek Almere, De Alliantie Flevoland, Almere City Marketing en CASLA.