Gemeente Nuth


Aanpassing strooiroutes in Nuth door tekort aan strooizout

Door de aanhoudende sneeuw en vorst is de afgelopen weken veel wegenzout gebruikt waardoor er landelijk tekorten zijn ontstaan. De leverancier van het strooizout kan de Gemeente Nuth komende dagen geen strooizout meer leveren.
Het einde van de vorstperiode is nog niet in het zicht en komend weekend wordt weer sneeuw verwacht. De gemeente Nuth is daarom helaas genoodzaakt de reguliere strooiroutes aan te passen en de gladheidbestrijding met zout tot een minimum te beperken. Met ingang van vandaag worden alleen nog de grote doorgaande wegen, busroutes en een beperkt aantal rijwielpaden met strooizout behandeld. Op de overige wegen en de straten in de woonwijken kan vooralsnog niet meer met zout gestrooid worden. Wel zal er met een sneeuwschuif geprobeerd worden de sneeuw zoveel als mogelijk van deze wegen te verwijderen.

Â

De gemeente Nuth adviseert u dan ook extra voorzichtig te zijn als u de weg op gaat.

U kunt zelf uw steentje bijdragen door het trottoir voor uw woning sneeuwvrij te maken zodat in elk geval de voetgangers veilig op pad kunnen.

Â

Op bijgaande tekening staan in de kleuren paars en oranje de wegen die nog met zout behandeld worden en groen gestippeld de fietspaden waar zout gestrooid wordt.

Â

Â

Te downloaden:

* Aangepaste route januari 2010.pdf (676,32 KB)