Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 7 januari

Alkmaar, 07-01-2010 o 13.00 uur

Poging inbraak

Hoorn, donderdag 7 januari

Op donderdagmorgen omstreeks 00.10 uur werd de bewoonster van een pand aan de Huesmolen in Hoorn wakker van een dof bonzend geluid. Aanvankelijk dacht zij dat de jeugd sneeuwballen tegen haar raam aan het gooien was. Toen het geluid aanhield ging zij kijken en zag zij een raam in haar woning open staan. Ook zag zij de schim van een man. Toen de bewoonster hard schreeuwde zag zij de man wegrennen. Het bonzende geluid was vermoedelijk afkomstig van het forceren van het raam, waarbij een grote schroevendraaier of een koevoet gebruikt was. Het raam was hierbij vernield geraakt. Uit de woning werd niet weggenomen.

Huiselijk geweld

Den Burg, woensdag 6 januari

Op woensdagmiddag werd een 32-jarige man uit Den Burg aangehouden nadat hij zijn vrouw had bedreigd met een mes. Toen de gewaarschuwde politie bij de woning van de betrokkenen kwam hoorden zij binnen geschreeuw. Omdat de deur niet werd geopend, besloot de politie deze te forceren. Binnen troffen zij de agressieve man, die zijn agressie ook tegen de politie richtte. Om hem aan te kunnen houden moest pepperspray worden gebruikt. De man werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

Tegen de man is een tijdelijk huisverbod voor de periode van tien dagen ingesteld. In die tijd mag hij niet in de woning komen, maar ook geen contact opnemen met zijn vrouw. Deze periode is bedoeld om rust te brengen in de relatie en een eerste aanzet te kunnen doen voor oplossing van de problemen, zowel voor de man als de vrouw.

Mishandeling

Wognum, woensdag 6 januari

Op woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur reed een 29-jarige man uit Wognum op een snorfiets over de Kerkstraat in zijn woonplaats. Hier werd hij, naar eigen zeggen, onverantwoord ingehaald door een grijze personenauto, waarbij bijna een aanrijding plaats vond. De personenauto botste even verderop tegen een andere personenauto. De snorfietser wilde verhaal halen en schopte hard tegen de grijze auto aan. Als reactie kwam de bestuurder van de auto achter hem aan om op zijn beurt verhaal te halen. Hierbij kreeg de 29-jarige Wognummer een harde stomp in zijn gezicht, die hierbij verwondingen aan zijn oog en mogelijk een gebroken kaak opliep. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Botsen met alcohol

Egmond aan den Hoef, woensdag 6 januari

Op woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur controleerde de politie een 62-jarige automobilist uit Egmond aan den Hoef op de Prinses Beatrixlaan in zijn woonplaats. De man had juist twee paaltjes en een hekwerk geraakt en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies maar liefst 800 ug/l. Dat is bijna vier maal het voor hem geldende wettelijke maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Spooknotas

Regio, donderdag 7 januari

Begin januari: standaard een drukke tijd voorondernemers. Nog snel even wat rekeningen afhandelen om het boekjaar af te kunnen ronden. Logisch dat je wat sneller door die stapel papier heen wilt komen. Begrijpelijk ook dat je dan niet helemaal scherp bent op notas die er heel gewoon uitzien. En een grote kans dat zon betaalde nota ook niet meer opgemerkt wordt.

Helaas zijn er figuren die daar gebruik van maken en aan het eind van het jaar of het begin van het nieuwe jaar spooknotas sturen. Zo kregen Noord-Hollandse bedrijven een nota voor Bedrijfscampagne aanbieding 2009. Wat de campagne inhoudt is niet duidelijk. Ook niet wat de aanbieding is. Wel duidelijk is dat de ondernemer zijn geld kwijt is.

De politie adviseert ondernemers hun notas goed te bekijken en verdachte notas niet te betalen. De politie wil graag in contact komen met ondernemers die spooknotas hebben ontvangen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Overval

Opmeer, woensdag 6 januari

Op woensdagavond omstreeks 23.25 uur werd een bewoner van een pand aan de Koekoeksbloem in Opmeer gewond bij een vermoedelijke overval op zijn woning. De man werd gestoken met een scherp voorwerp en moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er precies in de woning is gebeurd is nog niet duidelijk. Het slachtoffer kon nog niet worden gehoord. Getuigen hebben twee personen hard bij de woning weg zien lopen.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).