Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Gladheidbestrijding Zuidoost

---

Gladheidbestrijding Zuidoost

7 januari 2010

Net als in de rest van het land, slinkt ook in stadsdeel Zuidoost de voorraad strooizout. Het strooien wordt daarom beperkt tot het berijdbaar houden van de hoofdroutes (auto en fiets) en de op- en afritten van de snelwegen. Hiermee willen we voorkomen dat er een zout tekort ontstaat. U vindt de kaarten en de beschrijvingen van de strooiroutes in de rechterkolom.

Gladde fietspaden
Fietspaden met een dikke bevroren laag kunnen door de huidige weersomstandigheden niet door zout ijsvrij worden gemaakt. Zodra de temperatuur weer boven het vriespunt uitkomt, kan het zout weer zijn werk doen. Daarom adviseren wij fietsers om zoveel mogelijk de informatie over het weer en waarschuwingen voor gladheid goed te volgen.

Voetpaden
We besteden zoveel mogelijk zorg aan een goede bereikbaarheid van bushaltes, metro- en treinstations, winkelcentra en zorgcentra. We strooien echter niet op trottoirs en voetpaden. Bewoners en bedrijven kunnen dit zelf doen. U kunt hiervoor nog beperkt gratis strooizout krijgen bij het Milieutechnisch Bedrijf (MtB) aan de Schepenbergweg 17, van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur. Vergeet niet om een emmer mee te nemen!

Is het glad op de stoepen? Bent u slecht ter been en heeft u toch boodschappen nodig? Vraag uw buren om hulp. Bent u een buur van iemand die slecht ter been is? Bied uw hulp aan!

Veiligheid
We adviseren alle weggebruikers om de informatie over het weer en waarschuwingen voor gladheid goed te volgen. Daarnaast is het belangrijk dat u bij gladheid uw rijgedrag en rijroute eventueel aanpast. Stadsdeel Zuidoost is niet aansprakelijk te stellen voor schade die wordt veroorzaakt door gladheid.

Eerdere berichten over gladheid en inzameling

Gladheidbestrijding rond Nieuwjaarsdag
Extra inzet door extreme weersomstandigheden (update 24 december 2009)
---