Gemeente Lopik

T
H
De Bilt, 7 januari 2009

CI

R Bestel nu streekeigen beplanting bij E Landschap Erfgoed Utrecht
B
S
De actie 'BOEREN PLANTEN BOMEN' van Landschap Erfgoed Utrecht stimuleert R agrariërs en bewoners van het buitengebied in de provincie Utrecht streekeigen beplanting aan te leggen. Met een breed samengesteld assortiment van E voornamelijk inheemse bomen, struiken en hoogstamfruitbomen, kunnen boerenerf en landerijen aanzienlijk worden verfraaid en in het omringende P landschap worden ingepast. Tot 1 februari 2010 kunt u plantmateriaal bestellen.

De actie is niet alleen voor agrariërs, maar voor alle bewoners van het buitengebied. Wie plannen heeft het boerenerf aan te leggen of te herstellen is bij Landschap Erfgoed Utrecht aan het juiste adres. De actie 'Boeren Planten Bomen' biedt een breed sortiment hoogstamfruitbomen, inheemse boom- en struiksoorten en beschermingsmaterialen tegen een aantrekkelijke prijs. Als u advies nodig heeft bij de samenstelling van beplanting en inrichting van uw erf, kunt u geheel vrijblijvend advies inwinnen bij de gemeentelijke landschapcoördinator. Voor de gemeente Lopik is dat Kees de Leeuw, 0348-559979.

Belangstellenden in de provincie Utrecht kunnen de brochure 'Boeren Planten Bomen' aanvragen met daarin een overzicht en een uitvoerige beschrijving van het assortiment, tips en instructies voor aanplant, verzorging en bescherming en een bestelformulier. De brochure is te bestellen bij Landschap Erfgoed Utrecht, telefoonnummer: 030 ­ 220 55 34, of e-mail: info@landschaperfgoedutrecht.nl. Kijk voor meer informatie op: www.landschaperfgoedutrecht.nl.


Noot voor de redactie;