Gemeente Medemblik

De gemeente dat zijn wij samen

Beste mensen,

`We gaan er een leuk jaar van maken'. Dat zeg ik tegen iedereen die ik de beste wensen doe. En als u en ik elkaar niet persoonlijk gelukkig Nieuwjaar kunnen wensen, doe ik dat van mijn kant graag langs deze weg.

Je hébt invloed op je omgeving
Mensen vragen me wel eens wat ik `nou leuk vind aan het zijn van burgemeester. Politiek en bestuur zijn toch saai!'. Ik antwoord dan altijd dat het geweldig is om iets te kunnen doen voor mensen, de gemeenschap en de omgeving. Dat je echt iets kunt betekenen. Dat je mensen bij elkaar kunt brengen. Dat je kunt helpen om het een leuk jaar te maken. Toevallig ben ik burgemeester, maar in Medemblik valt het me elke dag weer op: veel mensen moeten dat gevoel ook hebben. Zo ontzettend veel mensen zetten zich namelijk in voor hun omgeving. Ze weten dat je echt invloed hébt op je omgeving. Of je nou bewoner, ondernemer, werknemer of burgemeester bent. Daar is de gemeente vaak helemaal niet bij nodig. Ik waardeer dat enorm.

Zorg dat het leuk is
Zoveel betrokken vrijwilligers, maar ook zoveel ondernemers, leraren, verpleegsters, winkelmedewerkers, kantoormensen: ze dragen hun steentje bij aan onze maatschappij. En de boodschap die ik iedereen voor 2010 wil meegeven: zorg dat het leuk is wat we doen en dat onze inzet leidt tot iets moois. Dat we plezier hebben in ons werk en in ons privé. Dat het gezellig is met elkaar. En dat je er zelf iets van kunt maken!

De gemeente dat zijn we samen
2010 is voor de gemeente een turbulent jaar. Er zijn verkiezingen. Het is het laatste jaar voor de fusie met Wervershoof en Andijk. En er spelen veel dingen bij u in de buurt. Soms doet uw college daar iets aan, soms komt het uit de buurt zelf, maar altijd leveren bewoners en ondernemers zelf een grote bijdrage. En daarvoor wil ik u nog voor 2009 en alvast voor 2010 bedanken. Want de gemeente dat zijn wij samen.

De beste wensen. We maken er een leuk jaar van!

Th. van Eijk
Burgemeester