Gemeente Medemblik

Strooiwagens en sneeuwschuivers blijven rijden

Landelijk is er een tekort aan strooizout. De zoutvoorraad wordt namelijk niet meer aangevuld door de leverancier. We kunnen dus minder goed strooien dan u bent gewend. Daarom gebruikt de gemeente het zout vooral voor de belangrijke doorgaande routes.

De gemeente probeert de wegen begaanbaar te houden met alternatieven en legt prioriteiten van strooien op hellingen en taluds, klinker wegen en plaatsen waar het echt nodig is, waaronder de winkel gebieden, huisartsen posten, brandweer en bejaarden centra.

Strooiwagens en schuivers

In de gemeente Medemblik blijven de strooiwagens rijden om de gladheid te bestrijden. Zodra het dooit trekken de sneeuwschuivers er op uit om het aangevroren sneeuw weg te halen. We proberen de wegen waar op dit moment niet gestrooid wordt begaanbaar te maken en te houden door de inzet van eigen en ingehuurde sneeuw schuivers. In afwachting van het opnieuw leveren van zout wordt waar nodig over gegaan op het strooien van grof zand of split.

Eigen straatje
De gemeente doet een beroep op de inwoners om hun eigen straatje sneeuw- en ijsvrij te houden. Dat was altijd al een goede gewoonte. Reik hierbij de helpende hand aan buren die, omdat ze oud of minder valide zijn, niet zelf hun straatje begaanbaar kunnen houden.