Gemeente Eersel


Tekort aan strooizout

De gemeente Eersel heeft op dit moment nog een beperkte voorraad strooizout en gaat daarom vanaf nu spaarzamer strooien.

Omdat onze leverancier geen garanties biedt voor nieuwe levering van strooizout , gaan wij over op een noodscenario waarbij alleen de doorgaande wegen en de belangrijkste verbindingswegen gestrooid worden. Het strooizout wordt momenteel vermengd met zand om het sneeuwdek stroef te maken. Bij hevige sneeuwval zal ervoor gekozen worden om de hoofdwegen vooralsnog alleen te schuiven.

Tevens doen wij een beroep op de inwoners van Eersel om de stoep voor hun deur ijs- en sneeuwvrij te houden, waardoor met name ouderen en mindervaliden ook met het winterse weer de straat op kunnen.

Wij stellen al het mogelijke in het werk om de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te houden. Wij verzoeken u, gelet op de ontstane situatie, extra voorzichtig te zijn.

Indien u met de auto bij winterweer over langere afstanden gaat rijden is het raadzaam om u op een lang verblijf in de auto voor te breiden. Een deken, eten, drinken, eventueel uw noodpakket en een volle tank raden wij u aan.