Proef met de Jekko op basisscholen een succes

07/01/2010 14:53

Stichting NVMP

Zo'n zestig basisscholen verspreid over het land hebben meegedaan aan een proef met de Jekko: een praktische verzamelbox voor gebruikte kleine elektrische apparaten, kapotte spaarlampen en lege batterijen. De leerlingen konden daarbij meedoen aan de Jekko-tekenwedstrijd. Leerlingen van de PCBS Prinses Marijkeschool uit Nijverdal, de CBS Het Anker uit Zuidhorn en de R.K. Petrusschool uit Hengevelde vielen daarbij in de prijzen.

De basisscholen ontvingen een lespakket en een aantal Jekko's om mee te doen aan de proef. Met deze verzamelbox krijgen Nederlandse huishoudens hulp bij de inzameling van onder meer kleine huishoudelijke apparaten, die vaak door gemakzucht in de afvalbak verdwijnen. Per persoon gooien we hiervan jaarlijks twee kilo weg, in plaats van deze in te zamelen en te recyclen. Dat is jammer, want ook de materialen van deze apparaten zijn voor het grootste deel te recyclen. En dat is veel beter voor het milieu! In de Jekko ligt alles overzichtelijk bij elkaar en deze is makkelijk mee te nemen bij het inleveren van gesorteerd afval. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan de milieustraat, de supermarkt of bij één van de inmiddels ruim 1.000 basisscholen die meedoen met Wecycle.

Winnaars

De eerste prijs is voor Simon ter Horst van de PCBS Prinses Marijkeschool uit Nijverdal. De tweede prijs ging naar Cho Luining van de CBS Het Anker uit Zuidhorn. Mirel Wesselink van de R.K. Petrusschool uit Hengevelde won de derde prijs. De winnaars kregen een boek naar keuze en een boekenpakket voor hun school. Alle leerlingen en deelnemers ontvingen fraaie Jekko-goodies als T-shirts, magneten, buttons en sleutelhangers. Zie www.wecycle.nl voor foto's van de Prinses Marijkeschool.

Fotobijschriften:


1. Directeur Gerard Vossebeld van de Prinses Marijkeschool uit Nijverdal feliciteert zijn leerling Simon ter Horst met zijn winnende Jekko-tekening.


2. Simon ter Horst van de Prinses Marijkeschool uit Nijverdal met de Jekko.

Over Wecycle

Onder de vlag van 'Wecycle' organiseert de NVMP activiteiten en campagnes om meer elektrische apparaten en spaarlampen in te zamelen. Wecycle is een initiatief van de producenten en importeurs, die hiervoor de krachten bundelen met detaillisten, gemeenten en consumenten. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over de NVMP

De NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen in opdracht van de producenten en importeurs. Zij geven hiermee invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. De NVMP heeft een landelijk dekkend systeem om efficiënt en milieuvriendelijk in te zamelen en te recyclen. Meer informatie: www.nvmp.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.wecycle.nl