Senternovem

07-01-2010 | Subsidieregeling EOS: Lange Termijn geopend

De nieuwe tender voor de subsidieregeling Energie Onderzoek Subsidie: Lange Termijn (EOS: Lange Termijn) is geopend. Tot de sluitingsdatum 4 maart 2010 (17.00 uur) kunt u weer energieprojecten indienen bij EOS: Lange Termijn. Het budget is vastgesteld op 8,5 miljoen euro. Deze regeling wordt uitgevoerd door Agentschap NL (voorheen SenterNovem *) in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

De subsidie wordt verstrekt ten behoeve van onderzoek dat de Nederlandse kennispositie versterkt en de weg vrijmaakt voor de introductie van innovatieve energietechnologieën. Onderzoek dat de economie een krachtige en duurzame impuls geeft. De regeling Energie Onderzoek Subsidie: Lange Termijn (EOS: Lange Termijn) geeft financiële ruimte aan onderzoekers met veelbelovende plannen die op termijn leiden tot een duurzame energiehuishouding.

Veranderingen in de regeling
Vanaf 2010 valt EOS: Lange Termijn onder het Kaderbesluit EZ-subsidies en de Subsidieregeling Energie en Innovatie. Dit brengt een groot aantal veranderingen met zich mee. Voor uw aanvraag is het belangrijk dat u op de hoogte bent van deze veranderingen. Daarom adviseren wij u eerst de de Notitie 'Belangrijke wijzigingen voor Subsidieprogramma EOS: Lange Termijn' en de vernieuwde handleiding EOS: Lange Termijn te lezen voordat u aan uw aanvraag begint.

Elektronisch indienen
Binnenkort kunt u uw aanvraag voor deze regeling ook elektronisch via internet indienen. Dit heeft onze voorkeur. Houdt u bij het elektronisch indienen rekening met de verwerkingstijd. Wij raden u aan uiterlijk een dag voor sluiting van de regeling uw aanvraag in te dienen.
Elektronisch indienen heeft onze voorkeur. Mocht u de aanvraag op papier indienen dan ontvangen wij graag voor de verdere verwerking bij uw aanvraag twee extra kopiën en uw aanvraag op cd-rom.

Meer informatie
Meer informatie over de Subsidieregeling EOS: Lange Termijn vindt u via hier.
Wijzigingsdatum | 07-01-2010