Gemeente Nijmegen

Nijmegen speelstad regiofinale Cruyff Courts Kampioenen


07/01/2010

Nijmegen is in april 2010 één van de vier speelsteden van de Regiofinales van de Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6. De Regiofinale van dit landelijke school-/straatvoetbaltoernooi voor basisschoolkinderen wordt georganiseerd door de Johan Cruyff Foundation, in samenwerking met de gemeente Nijmegen. Het evenement vindt plaats op 14 april op Kelfkensbos.

Op woensdagmiddag 13 januari 2010 tussen 15.15 en 15.45 uur wordt de aanwijzing van Nijmegen als speelstad officieel bekrachtigd op Kelfkensbos. Sportwethouder Paul Depla neemt uit handen van Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation, symbolisch het bord met de 14 regels van Johan Cruijff in ontvangst. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Bij aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving met nadere details over het programma.

In 2009 en 2010 strijden meer dan 1.000 teams om de felbegeerde titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. De Regiofinales wijzen uit welke basisschoolteams een plaats krijgen in de grote Landelijke Finale in mei bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Naast Nijmegen is ook Den Haag speelstad voor een Regiofinale. De andere twee speelsteden worden de komende weken bekendgemaakt.