Gemeente Eemnes

Datum: 29 dec 2009
Locatie: Commissiekamer, gemeentehuis Eemnes Bestuursorgaan: College B&W


Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 januari 2010

Aanwezig
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - besluitenlijst 52
Besluit Vastgesteld

Onderwerp - Controleprotocol Accountantscontrole Jaarrekening 2009 e.v. Gemeente Eemnes
Besluit Het college besluit het controleprotocol Accountantscontrole jaarrekening 2009 e.v. Gemeente Eemnes ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Bezwaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders tot toekenning van huisnummers aan 28 bedrijfsunits aan de Eemweg (Havenkwartier) Eemnes.
De Commissie voor bezwaarschriften heeft op 24 november 2009 advies uitgebracht
Besluit Het college besluit:

1. Het bestreden besluit te herroepen

2. De in het advies van de commissie bezwaarschriften vermelde huisnummers toe te kennen

3. Het verzoek om vergoeding van kosten van rechtsbijstand in de bezwaarfase af te wijzen

Onderwerp - Mantelzorg in bestemmingsplannen.
In de raad van 22 september is een initiatiefvoorstel van de PvdA aangenomen. In de raadscommissie van 14 september 2009 heeft uw college een voorstel besproken. Naar aanleiding daarvan is de toelichting op dit voorstel aangepast.
Besluit Het college besluit:

1. Tegemoet te komen aan de wens van de raad om voortaan mogelijkheden voor mantelzorg in bestemmingsplannen op te nemen.
2. De raad voor te stellen dit niet via een `paraplu bestemmingsplan' te doen, maar mantelzorg te bezien bij de momenteel in gang gezette actualisering van bestemmingsplannen.

Onderwerp - Brieven aan grondeigenaren in het kader van grondverwervingen Zuidpolder:
De grondeigendommen in het plangebied Zuidpolder zijn niet allemaal in handen van de gemeente of haar potentiële samenwerkingspartners. In de afgelopen periode zijn met de overige, particuliere grondeigenaren gesprekken gevoerd over mogelijke verwerving of ruiling van gronden ten behoeve van het plan Zuidpolder. Aan elk van deze eigenaren wordt een brief gericht, met daarin het voorstel waartoe de gemeente op basis van gesprekken met hen is gekomen.
Besluit Gelet op de specifieke omstandigheden van de locatie op het perceel van 't Klooster kan het college zich verenigen met het in afwijking van het concept bestemmingsplan verplaatsen van de paardenbak. Het college besluit dat bijgevoegde brief door de pfh houder ondertekend aan geadresseerde grondeigenaar kan worden verzonden.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Notitie Hemelwater- en grondwaterverordening Eemnes: Besluit Het college neemt kennis van de notitie en besluit de notitie ter informatie aan de commissie W&R te zenden

Onderwerp - Besturenfusie openbaar onderwijs:
Besluit In afwachting van de completering van de stukken besluit het college vooralsnog akkoord te gaan met het voorgestelde onder 1. Het colllege besluit geen bijdrage in de kosten te verlenen.