BDO verwelkomt nieuwe partnerorganisatie in Saoedi-Arabië

07/01/2010 16:50

BDO CampsObers Holding BV

BDO, de vijfde grootste accountantsorganisatie van de wereld, is verheugd te mogen aankondigen dat een nieuwe partnerorganisatie in Saoedi-Arabië wordt toegelaten tot het BDO-netwerk. De officiële datum van toetreding is 1 januari 2010 jl.

De nieuwe partnerorganisatie staat bekend onder de naam Dr. Al-Amri & Co en werd in 1979 opgericht in Jeddah, Saoedi-Arabië. De organisatie heeft vestigingen in Dammam en Riyadh, van waaruit zij cliënten bedient in heel Saoedi-Arabië. De omzet van de nieuwe partnerorganisatie laat een gestage jaarlijkse groei zien; van 2007 tot 2008 bedroeg de omzetgroei 21 procent. 78 procent van de omzet komt uit de dienstverlening op het gebied van assurance, belasting- en advieswerkzaamheden vormen beide 6 procent van de omzet, samen met de expertise op het gebied van due dilligence, interne controlewerkzaamheden en andere vormen van dienstverlening. Met 45 medewerkers, waaronder drie partners, anticipeert de organisatie op het bereiken een groei naar dubbele cijfers over 2009, ondanks de moeilijke economische vooruitzichten.

Partner-aandeelhouder Dr. Mohammed Al-Amri voorziet met deze toetreding een goede toekomst met veel mogelijkheden voor de nieuwe partnerorganisatie. "Onze missie is de eerste accountantsorganisatie van ons land te worden, met een reputatie van de best mogelijke dienstverlening en daarnaast bij te dragen aan de ontwikkeling en groei van het vakgebied. Alhoewel er geen officiële lijst bestaat op nationaal niveau, wordt onze organisatie qua omvang erkend als vijfde grootste in de markt. Ongeveer tien procent van de bedrijven die tot de Saoedi-Arabische beurs behoren, mogen wij tot onze clientèle rekenen. Dit gegeven, samen met onze kernwaarden gebaseerd op kwaliteit, integriteit, de vertrouwelijkheid van cliëntinformatie en professionele zorgvuldigheid, maakt de synergie tussen onze organisatie en BDO groot."

Jeremy Newman, CEO van BDO vertelt over de samenwerking: "De goede naam en reputatie van de organisatie was wat Dr. Al-Amri en zijn collega's onder onze aandacht bracht. Diverse grote Saoedi-Arabische bedrijven behoren tot hun clientèle en de organisatie participeert met regelmaat in aanbestedingstrajecten naast onze grootste concurrenten. De kracht van het BDO-netwerk ligt in de sterke, nationale wortels die het overal ter wereld heeft en het is duidelijk dat Saoedi-Arabië een belangrijk land is. Voor de ontwikkeling van onze dienstverlening in het Midden-Oosten is het essentieel dat we een stevige organisatie behouden in dit land. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe partnerorganisatie in Saoedi-Arabië met haar grote kennis van de behoeften van het lokale bedrijfsleven en de nationale regelgeving een belangrijke bijdrage kan leveren in de samenwerking met andere partnerorganisaties van BDO in het Midden-Oosten, om op deze manier de best mogelijke professionele dienstverlening te bieden voor cliënten in de gehele regio."








BDO Accountants & Adviseurs