Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: topbanen niet alleen voor allochtonen - Kamervragen donderdag 07 januari 2010

In Amsterdam willen GroenLinks en PvdA topbanen bij de gemeente exclusief openstellen voor niet- westerse allochtonen. Wethouder Vos heeft hierop aangegeven deze mogelijkheid open te houden.

PVV- Kamerlid Sietse Fritsma heeft hier geen goed woord voor over: "Als autochtonen simpelweg worden geweerd uit banen, dan hebben we een pure apartheidssituatie. Deze bizarre discriminatie van autochtonen moet door minister van der Laan keihard worden aangepakt".

Vragen van de leden Fritsma en Brinkman (beiden PVV) aan de minister voor WWI over het uitsluitend aan allochtonen aanbieden van topbanen *


1.)
Hoe beoordeelt u het dat de Amsterdamse wethouder Vos de mogelijkheid open houdt om functies exclusief voor allochtonen te reserveren?


2.)
Deelt u de mening dat dit pure discriminatie is van autochtone mensen die ook graag voor topfuncties op het stadhuis in aanmerking willen komen? Zo neen, waarom niet?


3.)
Deelt u voorts de mening dat het bevoordelen van allochtonen ten koste van autochtonen integratieproblemen alleen maar versterken omdat het verkeerde signaal wordt afgegeven dat voor allochtonen meer wordt gedaan dan voor anderen? Zo neen, waarom niet?


4.)
Bent u bereid om onmiddellijk in te grijpen en een definitief einde te maken aan het apartheidsdenken in Amsterdam? Zo neen, waarom niet?


5.)
Bestaan dit soort apartheidsplannen ook bij andere overheidsdiensten zoals de regiopolitie Amsterdam- Amstelland? Kunt u garanderen dat die ook daar niet zullen worden uitgevoerd? Zo neen, waarom niet?


* Klik hier om het bericht op Parool.nl te lezen.