Gemeente Bernheze


Bernheze

Subsidie voor Stichting Innovatief Ondernemend Bernheze

De gemeente Bernheze verstrekt de Stichting Innovatief Ondernemend Bernheze (SIOB) een subsidie van EUR 7.750,-. Dit bedrag is bedoeld voor algemene werkzaamheden van de stichting en het verkrijgen van het Keurmerk Veiling Ondernemen op bedrijventerreinen.

De Stichting Innovatief Ondernemend Bernheze is verantwoordelijk voor de terreinorganisatie op de bedrijventerreinen in Bernheze. De stichting is in 2005 opgericht door de gemeente en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Bernheze (SOB). Zij zorgt mede voor het behoud en versterking van het ondernemersklimaat in Bernheze. Concreet biedt de stichting onder andere collectieve contracten aan voor afvalinzameling en energie. Deelnemende ondernemers kunnen hiermee veel geld besparen. Momenteel werkt de stichting ook aan het realiseren van collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen Cereslaan en De Beemd in Heesch, om zo in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veilig Ondernemen op bedrijventerreinen. Bedrijven op terreinen met het keurmerk krijgen vaak korting op hun verzekeringen.

De gemeente onderkent de meerwaarde van SIOB voor de Bernhezer ondernemers en de belangrijke rol die de stichting heeft voor het ondernemersklimaat in de gemeente. Ook het Keurmerk Veilig Ondernemen op bedrijventerreinen heeft zowel voor de ondernemers als voor de gemeente een meerwaarde. Daarom heeft het college van B&W op voorstel van wethouder Daandels besloten in 2010 een bijdrage te leveren van EUR 7.750,-. Dit bedrag is enerzijds bedoeld om algemene werkzaamheden van de stichting uit te kunnen voeren en anderzijds specifiek voor het verkrijgen van het Keurmerk Veilig Ondernemen bedrijventerreinen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35