Gemeente Culemborg

In gesprek over Terweijde

Diverse partijen in positief gesprek met elkaar...

Op 7 januari 2010 vond er een gesprek plaats tussen vertegenwoordigers van zowel de Molukse en Marokkaanse inwoners uit Culemborg. Hieruit legden burgemeester Van Schelven, de heer Azarkan, voorzitter van SMN (Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders), en de heer Porsisa van stichting BPM (Badan Persatuan Maluku) een verklaring af.

Burgemeester Van Schelven verklaart dat er onder leiding van hoogleraar Otto Adang een buitengewoon vruchtbaar overleg heeft plaatsgevonden:

"Gezamenlijk concluderen wij dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan de situatie in de Staatsliedenbuurt. Vanuit de gemeenschappen zijn voorstellen gekomen voor een gezamenlijke aanpak, zowel oplossingen op de korte termijn als ambities voor de lange termijn. Over de inhoud van de gesprekken kan ik nu geen mededelingen doen. Beide groepen gaan de resultaten nu eerst terugkoppelen naar hun achterban.

Uiteraard blijft de openbare orde en veiligheid gewaarborgd door de politie.

Namens het college van B&W kan ik zeggen dat wij er veel vertrouwen in hebben dat er oplossingen komen vanuit de gemeenschappen."

Vervolgens gaf Farid Azarkan, voorzitter van SMN, aan dat het een goede bijeenkomst was: "Wij hebben voorstellen gedaan over hoe we de gebeurtenissen in de toekomst kunnen voorkomen. We hebben vernomen dat mensen uit het hele land meeleven, maar ik wil iedereen verzoeken het daar ook bij te laten en niet naar Culemborg te komen." De heer Baboyo Porsisa van BPM vond het een goed overleg in een goede sfeer. "We hebben ideeën aangedragen zodat de wijk weer een mooie wijk wordt en we dergelijke situaties in de toekomst kunnen voorkomen. De oplossingen moeten komen vanuit de wijk, we lossen het op met Culemborgers, daar hebben wij de heer Wilders niet voor nodig."