Gemeente Enkhuizen

kerstboomophaalactie

Woensdagmiddag 6 januari hebben tientallen en misschien wel honderden kinderen hun best gedaan om alle kerstbomen in Enkhuizen te verzamelen en uiteindelijk te composteren.

In totaal zijn er maar liefst 1642 kerstbomen ingeleverd. Voor elke kerstboom ontvingen de kinderen geld en een lootje. De prijs die per kerstboom werd uitbetaald was 20 eurocent. De grootste kerstboomverzamelaars waren dit jaar de familie Stegehuis met 277 bomen en de groep Degeling/Mantel/Karemaker met 272 bomen.

Twee groepen verzamelaars hebben besloten het verdiende geld te doneren aan goede doelen:

1. Ahaanstichting. Deze stichting helpt kinderen in de sloppenwijken van India. De familie Stegehuis doneert het geld van 277 opgehaalde bomen.

2. Voedselbank. De familie Deen heeft 92 bomen ingeleverd en stort het geld op rekening van de voedselbank.
De wethouder, dhr. Boland beloofde namens de gemeente om het opgehaalde geld voor deze goede doelen te verdubbelen. Vervolgens heeft dhr. Boland in de Blauwe zaal van het stadhuis de verzamelaars toegesproken en de winnende loten getrokken. In totaal werden 6 boekenbonnen verloot, oplopend van 5 voor de zesde prijs tot 50 voor de eerste prijs.

De gelukkige winnaars waren Mitchell mantel (1e prijs), Joost Deen (2e prijs), Lobke Kranghand (Ahaanstichting) (3e prijs), Robert Bos (4e prijs), Jay mantel (5e prijs).
De winnaar van de zesde prijs was tijdens de uitreiking niet aanwezig (roze 292). Deze heeft zich inmiddels gemeld (fam Leeninga).

Via deze weg willen wij alle kinderen nogmaals bedanken die meegeholpen hebben om alle kerstbomen op deze wijze op te ruimen!