Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Stadsdeel staakt strooien

---

Stadsdeel staakt strooien

7 januari 2010

Het stadsdeel is, vanwege het gebrek aan strooizout, genoodzaakt vanaf donderdag 7 januari te stoppen met het strooien van zout tegen gladheid. Ook is er voor bewoners en ondernemers voorlopig geen strooizout meer verkrijgbaar aan de stadsdeelwerf op de Rozenburglaan. Het stadsdeel probeert zover mogelijk de inmiddels vastgevroren sneeuw nog met sneeuwschuivers te verwijderen. Doorgaande fietsroutes hebben hierbij prioriteit. Bewoners worden opgeroepen om oudere buren te helpen en zelf hun stoep schoon te maken.

Bij het sneeuw schuiven hebben onderstaande doorgaande fietsroutes prioriteit:

Mauritskade, Eerste Oosterparkstraat, Middenweg/Linnaeusstraat, Mac Gillevrylaan/Linnaeuskade, Wibautstraat, Weesperzijde, Rozenburglaan/Gooiseweg/Prins Bernhardplein, Treublaan, Spaklerweg, Kamerlingh Onneslaan, Ringdijk/Kruislaan, Radioweg en de Dapperstraat.

Daarna zijn de woonbuurten aan de beurt. Autoroutes en busroutes worden schoongehouden door de centrale stad.

Verder wordt gewerkt aan het bereikbaar houden van maatschappelijke voorzieningen zoals bushaltes, bejaardenhuizen en winkelcentra. Doordat de zoutvoorraad op is, worden deze plaatsen met de hand ijs- en sneeuwvrij gemaakt.

Ouderen

Het stadsdeel krijgt veel meldingen van ouderen die door de gladheid hun huis niet meer uit durven. Heeft u een bejaarde in uw omgeving, informeer dan of u bijvoorbeeld boodschappen kunt doen.

Verder zijn bewoners en ondernemers verplicht om de stoep voor hun deur begaanbaar te maken. Hiervoor kunt u gewoon zout, zand of een schop inzetten.

Gebiedsmanager Jan Houwer die het strooien in het stadsdeel coördineert, betreurt de gang van zaken: "Ik zou graag willen dat we konden strooien. Maar dit is absolute overmacht"

Reageer