CNV: Kwaliteitscao metalektro hard nodig voor toekomst

07/01/2010 18:44

CNV Bedrijvenbond

Persbericht

CNV Vakmensen

7 januari 2010, Utrecht


------

CNV Vakmensen gebruikt crisis als kans in cao-onderhandeling

Kwaliteitscao metalektro nodig voor toekomst

De bedrijven in de metaalsector hebben een kwaliteitscao nodig om goed door en uit de huidige crisis te komen. Dat is het uitgangspunt voor CNV Vakmensen bij de onderhandelingen over een nieuwe - eenjarige - cao in de metalektro. De onderhandelingen begonnen vandaag. "Wij willen dat alle betrokken partijen - werkgevers en werknemers - zich daarvoor maximaal inzetten. Onze cao-voorstellen bieden daartoe veel ruimte. Ik hoop van harte dat de werkgevers diezelfde noodzaak erkennen. Het feit dat de FME pas nu gaat nadenken over concrete voorstellen, in plaats van een voorbereid pakket voorstellen te presenteren, stelt daarom teleur", stelt onderhandelaar Peter de Jong van CNV Vakmensen.

De crisis is een kans; vooral als de bedreiging is vertrokken. Dat is het adagium van waaruit de christelijke vakbond het onderhandelingstraject in gaat. Er zal nog steeds een (nijpend) tekort aan vakkrachten zijn als de economische crisis verleden tijd wordt. Onderhandelaar De Jong: "De sector zal alle zeilen moet bijzetten om zichzelf aantrekkelijker te maken voor nieuwkomers. Scholing en scholingskansen prijken daarom hoog op onze lijst met onderhandelingspunten. En juist vanwege de afgenomen bedrijvigheid is er extra ruimte om extra scholingsinspanningen te verrichten waarmee het vakmanschap op peil blijft. Dat is heus geen luxe in onze hoogwaardige technologische industrie."

Voor de bond telt verder zwaar in deze onderhandelingen dat de voorwaardelijke pensioentoezegging - ook voor werknemers geboren na 1949 - in stand blijft door een adequate en structurele financiering.

De werkgevers gaven vandaag in de eerste onderhandelingsronde pas na lang aarzelen aan de voorstellen van werknemerszijde te willen bestuderen en op basis daarvan met een contravoorstel te komen. De waarde van genoemde pensioentoezegging werd overigens wel ingezien door werkgevers. "Maar dan is het besef van urgentie kennelijk toch nog lang niet bij iedereen aanwezig", concludeert Peter de Jong scherp.

Een CNV cao-enqu(ee)te onder werknemers in de bedrijfstak wees uit dat zij loon, werkgelegenheid en pensioenregeling qua belang rangschikken op respectievelijk plaats 1, 2 en 3. Peter de Jong: "Die loonvraag is verstandig. Koopkracht is immers belangrijk om industriële productie op gang te houden/krijgen. En blijvende koopkracht realiseer je het best door werkgelegenheid te regelen. Logischerwijs zullen de werkgevers op de rem trappen als het om de loonvraag gaat. Maar dat is contraproductief, in letterlijke zin. Dat zal mijn bond ze proberen duidelijk te maken de komende weken."

Cao-voorstellen in het kort:


- loonsverhoging op inflatieniveau; ondergeschikt aan afspraken over werkgelegenheid

en scholing


- meer opleidingsdagen per werknemer per jaar


- werkrecht voor schoolverlaters


- verplichte stageplekken in de bedrijven


- introductie Werkfonds: 0,2 procent van de loonsom hiervoor gebruiken


- cao looptijd 12 maanden (1/2/10 - 31/1/11)





http://www.cnvvakmensen.nl

http://www.cnv.net